Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Walk-in closet på liten plass

Drømmer du om walk-in closet? Hannah Graaf har bodd flere år i Spania, i et enormt luksushus med egen heis, kinorom og svømmebasseng. Etter en skilsmisse flyttet hun tilbake til Sverige og Sigtuna, der hun kjøpte et rekkehus. Rekkehuset måtte bygges om slik at alle de fire barna skulle få hvert sitt rom. Men nå skulle endelig det mørke kottet bli hennes helt egne lille walk-in closet!

Av Charlotta Flinkenberg Foto Stephanie Sifvert

Endelig eget walk-in closet

I det nye hjemmet var Hannahs prioriteringer klare. Det var viktig for henne at de fire barna fikk hvert sitt rom. Hennes drøm om walk-in closet måtte legges på is. – Jeg la alt fokus på vårt nye hjem og at barna skulle få det bra. Mine egne behov måtte nedprioriteres, og jeg måtte for eksempel trykke alle klærne mine inn i garderoben på mitt soverom. Resten, alt som ikke fikk plass, ble stående i kartonger og kasser.

Men nå var endelig tiden inne for Hannah til å forvandle den slitne boden til et glitrende og sjarmerende walk-in closet med Elfa Décor.

Kan du beskrive hvordan rommet som ble walk-in closet så ut før renoveringen?

Som en loslitt bod, med et gammelt plastteppe som nesten så muggen ut. Innredningen var umoderne og fra 70-tallet. Den var nitrist og stygg, og ble brukt som en skrotbod der jeg stuet inn masse kartonger og vinterklær.

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Hva var de største utfordringene da rommet skulle gjøres om til walk-in closet?

Det trange og smale rommet! Men det er nok denne typen rom de fleste har hjemme til sånne prosjekt. Alle har ikke et helt rom å avse til walk-in closet. Det som virkelig har forenklet byggeprosessen er Elfas fleksible system. Da vi monterte garderoben fant jeg ut at jeg ville legge til et ekstra heng og endre avstanden mellom noen skohyller. Da var det bare å justere og flytte med et «klikk». Jeg kommer sikkert til å ville gjøre endringer fremover også. Og det er jo ikke noe problem, bare se hvor fint mitt walk-in closet ble!

Hadde du en visjon om hvordan du ville at sluttresultatet skulle bli?

Vel, jeg har jo hatt walk-in closets i tidligere boliger og visste hvilke behov jeg hadde. Jeg trenger mye hengeplass, oppbevaring til smykker, og fine steder der jeg kan vise frem skoene og veskene mine. Jeg liker at det er luftig og at vakre ting står synlig. Elfa var veldig behjelpelige med å gjøre disse ønskene til virkelighet! De er proffe og ga meg masse tips og forslag når de tegnet garderoben. For eksempel synes de at jeg burde velge de vinklede displayhyllene, noe som ga en kjempekul effekt.

Malin lagde sin egen garderobe med wow-faktor

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Hvordan tenkte du rundt falgevalg og slike ting?

Jeg ville ha det hvitt ettersom rommet er så lite, og hvitt har en forstørrende effekt rent visuelt. Dessuten føles hvitt fresht og er et fint bakteppe mot de fargeglade og glitrende klærne og tilbehøret mitt. Jeg synes at de brune løkke-håndtakene føles eksklusive og minner om en motebutikk. En del har kanskje litt forutinntatte meninger om Elfas produkter og tenker at de bare har de klassiske hvite trådkurvene, men Décors elegante skuffer med trefronter gir et veldig sofistikert inntrykk.

Les mer om Décor-serien her

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Hva er du mest fornøyd med?

At det er noe som er MITT i huset! Nesten alt i huset har barna tatt over, men dette er min helt egne luksusgarderobe. Jeg kaller det luksusgarderobe fordi her har jeg valgt å ha kun de vakreste tingene mine og festklær med paljetter. I disse skuffene ligger bare fint undertøy med blonder, og her oppbevarer jeg smykkene mine og sko med høye hæler. I min gamle garderobe på soverommet har jeg slitne t-skjorter og koseklær. Men her inne skal det være en oase av estetikk og orden. Jeg bretter til og med det fine undertøyet mitt nøye før jeg legger det i skuffene. Og jeg elsker det! Jeg vil bare stå her inne med et glass bobler og beundre alt. Spørsmålet er bare hvor lenge jeg får ha garderoben min i fred, for de to jentene mine er allerede betatt og tilbringer litt vel mye tid her inne…

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Elfa - Décor - Walk-in closet - Hannah Graaf

Jannice fornyet gangen med Décor i grått. Se forvandlingen her!

Elfa-Garderobe-med-Décor-Janice-Wistrand

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken