Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Ryddig garderobe - Våropprydding - 1

Årets deiligste ryddejobb

Lite slår den deilige følelsen av en skikkelig våropprydding i garderoben. Det kan kjennes tungt å sette i gang, men tenk hvor digg det blir når du er ferdig. Med en enkel oppskrift skal vi gjøre det sammen. Klar, ferdig, rydd!

Tøm garderoben

Garderoben din er nå full av de varme klærne som har reddet deg gjennom vinteren, men nå skal de byttes ut med lette og lyse plagg som skal holde deg med selskap i sommerhalvåret. Når det er våropprydding i garderoben, må vi gå grundig til verks. Start med å sortere ut alt av vinterklær. Ikke pakk ned ting som er skittent, ødelagt, utslitt, for smått/stort osv. Gi dem gjerne en vask om nødvendig, pakk det ned i vakumposer eller lukkede plastkasser. Da holder det seg fukt- og støvfritt. Har du plass til å lagre dem et annet sted, som bod eller loft? Hvis ikke kan du sette dem øverst i garderoben.

Når garderoben er tom kan du tørke av hyller, garderobestenger og nedi skuffer og kurver med en fuktig klut med mildt vaskemiddel. Støvsug gulvet dersom du har en vegghengt innredning.

TIPS! Før du starter våropprydding i garderoben gjør du klar lagringsposer eller plastkasser med lokk, som kan stables i kjeller, bod eller på loftet. Er det store kasser kan du dele opp innholdet i flere poser i kasser. Bukser, strikkegensere, skjerf osv i hver sine poser. Hvis du pakker det ned slik det skal ligge organisert når det pakkes opp, blir det enkelt å finne det frem igjen til høsten.

Du kan lese mer om sesongoppbevaring her

Elfa - Garderobe - Vår i garderoben

Frem med sommertøyet!

Før du rydder på plass sommertøyet bør du vurdere plaggene. Fjorårets sommergarderobe kan funke like fint i år, men ta en vurdering av hvert plagg likevel. Det er det geniale med sesongoppbevaring; du får en jevnlig vurdering og sortering av klærne dine!  Synes du sortering er vanskelig, så kan du stille deg noen spørsmål underveis.

Har det flekker, hull eller er ødelagt?
I så fall; Kast.

Bruker du plagget jevnlig?
Er svaret nei, bør du selge eller gi det bort. Du tenker kanskje at «men det er jo nesten ubrukt» – bruker ikke du det kan noen andre få glede av det. Er det et plagg du har betalt mye for og derfor kvier deg for å kvitte deg med, kan du vurdere å selge det på finn.no eller lignende.

Er det blitt umoderne?
Ikke vent på at moter skal komme tilbake… Oddsen for at gamle klær skal bli moderne igjen og at du faktisk vil bruke dem er liten, så ikke bruk verdifull skapplass på slike plagg.

Har det ikke passet på ett år eller mer?
Mange av oss har skapet fullt av «gulrot-klær» som vi håper at skal passe igjen. Men er det over ett år siden det passet, bør du vurdere å gi det bort. Unngå å legge det på loftet eller i boden, ettersom du da bare flytter rot fra et sted til et annet.

Passer det til stilen din?
Vi forandrer stilen vår i tråd med trender, livssituasjon og arbeidssituasjon. Tenk over hvilken stil du ønsker å ha og behold klær som passer til den.

Klør, klyper eller stikker det?
Hvis et plagg ikke er komfortabelt fordi det klør, stikker eller er ubekvemt, bør du kvitte deg med det.

Ikke degrader klær til koseklær og arbeidsklær
Du trenger plassen til noe annet, så ikke behold klær som skal bli koseklær eller noe du kan male i en eller annen gang. Vi lover at når du skal svinge malekosten, har du garantert noe du kan bruke.

Tilpass Elfa-systemet ditt

Har du et Elfa-system kan du bygge om systemet ditt for at det skal passe perfekt til det du oppbevarer der i sommerhalvåret. Fleksible oppbevaringsløsninger har den unike fordelen at de enkelt kan bygges om når sesongen skifter. Har du for eksempel meshkurver i systemet ditt, kan du dele dem inn i seksjoner med avdelere for meshkurver. Da kan kurvene der de store strikkegenserne lå brukes til t-skjorter, trøyer og topper. Brett dem slik at de kan oppbevares «stående» i kurvene for ekstra god oversikt og orden. Alle våre produkter monteres på knekter og er enkle å bytte ut og bytte om på.

Her har vi samlet flere tips tilhvordan du kan organisere garderoben din

Elfa - Garderobe - Vår i garderoben

Lag et system og rydd på plass

Hvis du er en rutinert sesong-oppbevarer har du sannsynligvis allerede et system, men før klærne skal inn i skapet, kan det lønne seg å ta en titt på oppbevaringsløsningene som finnes i skapet ditt. Trenger du flere kleshengere, kroker eller kurver? Hvis du har et Elfa-system kan du bygge det om for å passe klærne dine. Legg til flere uttrekkbare kurver, buksehengere, skohyller eller flytt garderobestengene hvis det gjør garderoben ryddigere og mer funksjonell i hverdagen din.

Nå kan du legge alt på plass, lage en kopp kaffe og nyte synet av en strøken vårgarderobe!

Elfa - Garderobe - Vår i garderoben

Elfa - Garderobe - Vår i garderoben

Elfa - Garderobe - Vår i garderoben

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken