Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Skyvedører - Skråtaket på loftstue

5 meter skyvedører under skråtaket

Hvis du speider utover nabolaget ditt, vil du raskt se hvor mange norske hus som har skråtak i øverste etasje. Utfordringen oppstår når det skal planlegges gode oppbevaringsløsninger til rom med skråtak, og det er lett å ty til enkle løsninger som ikke gir optimal utnyttelse av plassen. Det kan virke umulig å få til gode oppbevaringsløsninger som også ser bra ut, men det er det ikke. Bare se hvordan Gunn og familien skaffet seg fem nye meter med oppbevaringsplass under skråtaket på loftstua!

Skrått og ikke så flott

Gunn bor sammen med mann og barn (to gutter på 10 og 17 år) i vakre Trondheim. Boligen deres har tre etasjer og 3. etasje er «guttas etasje». Her er det kontor, soverom og loftstue. Loftstua har lave knevegger langs hele rommet, og på grunn av skråtaket hadde de nesten gitt opp å få til praktisk oppbevaring her. Den midlertidige løsningen med et forheng langs kneveggen var verken praktisk eller pen å se på, og for Gunn som har interiør som sin store lidenskap, skapte dette skikkelig hodebry. – Plassen inn mot veggen fungerer rett og slett ikke til noe som helst slik som det er nå, forteller Gunn.

Elfa - Skyvedører - Skråtaket på loftstue

Fra dødplass til verdifull oppbevaringsplass

Elfa-Kontaktperson-Hilde-Børresen-IstreHilde Børresen Istre i Elfa hjalp Gunn og familien med å designe en løsning for loftstua som både skulle gi interiørentusiast Gunn et vakkert blikkfang i rommet, og gutta ny og verdifull oppbevaringsplass til alle tingene sine. Her forteller hun litt om prosessen.

Hvordan tenkte du da du skulle designe dette?

– Her var det viktig å ikke la skråtaket sette stopper for gode oppbevaringsløsninger. For barnefamilier er det viktig med løsninger som rommer mye, men også er oversiktlige og lette å finne frem i for alle i familien. De må tåle litt røff behandling og kunne endres når behovene endrer seg. Hos Gunn og familien var det flere utfordringer i rommene som gjorde at vi måtte tenke litt utenfor boksen.

Hva ble løsningen?

–Lave knevegger er faktisk gull verdt på en loftstue fordi området der takhøyden er lav ikke er del av den plassen du beveger deg på. Derfor kan du fint bruke denne plassen til oppbevaring. Hos Gunn var det bare 45 cm vegghøyde, men veggen var jo nesten fem meter lang så her var det gode muligheter for å skape masse oppbevaringsplass! Vi satte skyvedørene 70 cm ut fra veggen, og de ble da 90 cm høye. Gunn valgte tøffe dører med sort profil og fylling i matt hvitt glass. Selv om veggen bak var lav, fikk vi likevel plass til en lang rad med hyller, og en rad med uttrekkbare meshkurver under. Vi lot det være ledig plass på hver side til esker, kurver og lignende.

Tips til hva folk bør tenke på når de har skråtak?

– Det finnes alltid en løsning! Hvis du ønsker deg skyvedører langs skråtaket slik som hos Gunn, kan du sette inn et skråtakbeslag eller er kile. Skal dørene stå på tvers av skråtaket kan du få velge skråkappede skyvedører. Velg fleksible løsninger som passer i ditt hjem. Ikke velg standard-løsninger som utnytter plassen dårlig, for de går fort i stykker og skaper dødplass eller ødelegger romfølelsen. Få hjelp av din lokale Elfa-forhandler. De kan hjelpe deg med å vurdere rommet ditt og designe en løsning sammen med deg.

Her kan du lese mer om ulike løsninger for skråtak

Rommet fikk et skikkelig løft

– Nå gliser jeg bredt hver gang jeg går opp på loftet! Bare synet av skyvedørene gjør meg glad, de passer helt perfekt i rommet. Vi trakk skyvedørene så langt ut fra kneveggen som mulig for å få mest mulig plass bak, og likevel virker rommet større etterpå. Nå har vi plutselig masse plass til brettspill, tegnesaker og utstyr til gaming. Jeg er så heldig at minstemann i familien liker å holde orden slik som mamma, og han har nå full oversikt!

Elfa - Skyvedører - Skråtaket på loftstue

Gunn valgte den moderne skyvedøren Artic med profil/ramme Sanded black og fylling Frosting white.

Elfa - Skyvedører - Skråtaket på loftstue

Uttrekkbare meshkurver gir masse oppbevaringsplass og tåler mye vekt.

Elfa - Skyvedører - Skråtaket på loftstue

Melaminhyller som klikkes rett på knekten er enkle å montere.

Elfa - Skyvedører - Skråtaket på loftstue

Enkelte innlegg og bilder på denne bloggen kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se våre produktsider for oppdatert sortiment.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken