Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

Smarte løsninger til ungdomsrommet

Kathrine Sørland har vist oss både gangen og walk-in-garderoben sin, som begge har fått et løft med nye og praktiske oppbevaringsløsninger. Så med gangen og garderoben i orden var det ungdomsrommet til sønnen Leon (13) som skulle få en liten mini-make-over. Leon var klar for å gjøre om barnerommet til et skikkelig ungdomsrom med gode oppbevaringsløsninger, men også plass til å game og henge med kompiser.

Fra barn til ungdom

Barnerom er kjent for å være vanskelige å holde ryddig. Hvem har ikke rasket sammen klær, leker, bøker og alskens småtterier vi ikke en gang vet hva er, og slengt det hele i en kasse eller kurv? De første årene med småbarn er fulle av alle disse små lekene som helst skal ha et system og være mulig å rydde bort. Men så kommer en ny fase snikende, og barna blir ungdommer. Nå er ikke lekene interessante lenger, brettspillene støver ned og nye hobbyer skal ha plass på ungdomsrommet.

– Leon er snart ungdom, og ønsker seg et rom der han kan ha kompiser på besøk, med plass til å game og henge. Jeg trenger hjelp til å finne praktiske og kule løsninger som får maks ut av dette rommet, sier Kathrine.

Et lite rom med upraktiske møbler

På det lyseblå barnerommet var det helt tydelig at sønnen i huset ikke var noen smårolling lenger. Rommet er ikke så stort, og de typiske barnemøblene tok opp mye gulvplass. En stor køyeseng, et upraktisk klesskap og plasskrevende bokhyller fulle av både bøker og spill han for lengst hadde vokst, fra stjal mye plass i rommet.
Kathrine startet med å selge og gi bort store møbler som seng, skap og hyller. Det var viktig at de nye løsningene utnyttet plassen best mulig. Den store køyesengen ble erstattet med en lav seng som også fungerer som sofa når kompisene er på besøk. De dominerende bokhyllene ble tømt, innholdet sortert og gitt bort.

– Jeg la det ut på finn.no, og fikk gitt bort alt. Til og med det som var i hyllene, ler Kathrine.

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom -

Speildører ga mer plass

Det gamle klesskapet var upraktisk. Høye, dype hyller er ikke lett å holde ryddige. Stablene velter, og det blir fort kaotisk. Toppen av skapet er støvsamlende dødplass som er vanskelig å utnytte til noe fornuftig. Skapet ble byttet ut med en splitter ny skyvedørsgarderobe, skreddersydd for veggplassen ved enden av sengen. Med skyvedører fra gulv til tak er det ingen dødplass, og som bonus gir speildører følelsen av større rom. Også er det praktisk å ha et sted å sjekke både antrekk og sveis før man fyker ut døra!

Skyvedørsgarderoben er bare en meter bred, men rommer likevel mye mer enn det gamle klesskapet. Garderoben ble innredet med to 45 cm brede seksjoner, én med uttrekkbare meshkurver og hyller, og den andre med heng i flere høyder og hyller. Her kan Kathrine endre og omorganisere etter hvert som Leon vokser eller trenger andre oppsett på innredningen.

Skyvedørene på Leons rom heter Vista og er vår smaleste ramme. Les mer om Elfas skyvedører her

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

Vegghengte hyller

I stedet for hyller på gulvet, ble veggplassen over sengen utnyttet med vegghengte bokhyller. Det er en smart løsning for å utnytte plassen best mulig i mindre rom. I tillegg gir hyllene en fin overgang mellom siden av garderoben og veggen på motsatt side, og skaper en helhetlig løsning. I denne hylleløsningen er det brukt Elfa Klikk-inn-system med bærelist og hengeskinner, og hvite melaminhyller som enkelt klikkes på knekter. Hyllene er 30 cm dype – perfekt for bøker og spill.

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

Skreddersydd skrivepult til lekser og gaming

Det viktigste på det nye ungdomsrommet var plass til gaming og lekser. Her fikk Leon en skrivebordsløsning med egne hyller til spillkonsoll og gamingutstyr. En krokrekke gir praktisk oppheng til skolesekk og hodetelefoner. Målet var å ikke oppta for mye plass og beholde bevegelsesfriheten i så stor grad som mulig.

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

For å virkelig utnytte hver krik og krok på det nye ungdomsrommet ville vi finne en god løsning for veggflaten bak døra inn til rommet. Leon har entréen og ytterdøren rett utenfor rommet sitt, så i stedet for å blande sine sko og jakker med mammas i gangen, fikk han sin egen lille garderobe bak døra. Åpne hyller til sko og capser, og kroker til jakker og sekker. Og med de nye speildørene kan antrekket sjekkes og finjusteres til alt er perfekt!

De vendbare metallhyllene festes enkelt med integrerte knekter og kan brukes med den lille kanten opp eller ned. De er perfekte til sko ettersom de er enkle å rengjøre og flytte på. Du finner dem her.

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

Elfa - Kathrine Sørland - Barnerom

Les mer om barn og oppbevaring her

Fikk du nye idéer til ungdomsrommet nå?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av garderobe og nye oppbevaringsløsningertil ungdomsrommet, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Designeren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er hjemmekontor, soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Start planleggingen

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken