Snarvei til hovedinnholdet
Elfa skyvedører i stue

Ti tips til deg som bor smått

Compact living er et begrep i tiden, og mange av oss bor på begrenset med plass. Spesielt i leiligheter og i storbyer, er vi nødt til å innrede smart for å få plass til alle tingene våre. Gode oppbevaringsløsninger hjelper deg imidlertid med å holde orden på det meste. Her gir vi deg som bor på liten plass noen nyttige tips!

Om du har vegghengt TV, pass på å utnytte plassen rundt den til oppbevaring. Åpne hyller gir plass til spill, bøker, magasiner, kurver og fine pynteting. Ikke glem plassen oppe langs taket. Dette er bare ett av flere tips vi har funnet til deg som vi utnytte plassen hjemme til det fulle.

1. Hyller må ikke nødvendigvis dekke hele veggen. Det er både praktisk og fint med hyller som bare dekker deler av veggen, som fra taket og ned til midten  av veggen for eksempel. Vil du ha skyvedører foran, kan du skjule det hele –  når du vil.

2. Hjørner blir ofte forbigått i planlegging av oppbevaring, men ikke la plassen gå til spille! Hyller kan fint bygges med hjørne og slik får du utnyttet plassen maksimalt.

3. Skyvedører er alltid en god idé. De utnytter veggen maksimalt og det ser alltid ryddig ut. Oppbevaringsplass fra gulv til tak, hvem vil ikke ha det?

4. Plassen over døren kan også utnyttes med hyller. Har du en vegghylle kan den fint bygges over døren også.

5. Under sengen er det masse plass til oppbevaring. Noen ganger er det de mest innlysende stedene for oppbevaring vi glemmer, men under sengen kan du lagre sengetøy, klær, leker – hva som helst. Men bruk lukkede sengeskuffer eller plastkasser for å holde støvet borte.

6. Veggene på badet står ofte ubenyttet, men vegghyller til håndklær, toalettpapir og andre toalettartikler, kan avlaste ellers overfylte badeskap. Mindre ting som kremer, såper og parfymer, kan ligge i fine kurver som gir et ryddig inntrykk og gjør at du slipper dominoeffekten hvis du er uheldig å velte noe..

7. Bruk baksiden av døren til oppbevaring. På kjøkkenet kan du oppbevare krydder, sauser eller redskaper på døren. I gangen kan døren være depot for vanter, solbriller, paraply eller sykkelpumpe.

8. En romdeler for å lage soner i et rom, øker funksjonaliteten i rommet og gjør at det føles større. En gardin, en bokhylle, plantekasse eller kanskje en skyvedør fra Elfa? Skyvedører uten gulvskinne holder gulvflaten fri og åpen, men deler inn i soner.

9. Velg et sofabord med oppbevaring. En kiste, kasse eller et bord med hylle under gir naturlig oppbevaring til fjernkontroller, aviser, spill og leker.

10. Hvis du trenger en arbeidsplass hjemme, velg et bord som kan felles ned. Kjøp ferdig eller lag et selv. Da kan du felle bordet ned når du ikke jobber, og bruke gulvplassen til noe annet.

Gå på jakt etter den ubenyttede oppbevaringsplassen hjemme! En skyvedørsløsning i ønsket dybde gir deg masse plass fra gulv til tak. Med grunne hyller bak, stjeler løsningen minimalt med gulvplass, og gir en hel vegg til oppbevaring.

Trangt på badet og kaos i gangen? Ta døren i bruk!

Utnytt takhøyden med åpne hyller. Full oversikt og enkel tilgang til alt du trenger til middagen. Det du bruker sjeldent setter du øverst, og det du bruker daglig setter du lett tilgjengelig.

Vil du lese mer om dette kjøkkenet? Se de fine bildene fra Charlotte og Mollys leilighet der de fikk hjelp til å utnytte plassen på kjøkkenet sitt!

 

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken