Snarvei til hovedinnholdet

«The Floordrobe»

Er hjemmet ditt fritt for rot? Gratulerer! Eller har du som de fleste av oss noen steder der det på mystisk vis hoper seg opp klær? Brukte klær som hverken er skitne eller rene, og kan brukes igjen. Har du halve garderoben din liggende på gulvet? Det kalles en floordrobe. Eller er det stolen på soverommet eller på badet som begraves i klær? Da er det en chairdrobe du har. Vi gir deg noen gode tips til hvordan du unngår å ha mer klær på gulvet enn i garderoben.

«The Floordrobe»

Etter en lang dag på jobben føles kroppen rufsete og sliten. Men hvis ikke du har en fysisk tøff jobb, så er klærne som regel fortsatt ganske rene. Mange av oss jobber i temperaturjusterte lokaler, sitter generelt mye stille og skifter til mer komfortable klær med en gang vi kommer hjem. Resultatet er at vi får jevnt påfyll av klesplagg som er brukt, men ikke direkte skitne og det er her det fort sniker seg på uvaner.

Spørsmålet er: Hva gjør du med disse klærne? Havner de på gulvet som en mellomstasjon? Du kan jo, i teorien i hvert fall, ha dem på deg i morgen også?

Floordrobe er en form for oppbevaring som verken krever kleshengere, skuffer, hyller eller innsats. Her er det bare å slippe dem rett ned på gulvet – selv om du vet at det kommer en dag hvor du må rydde det opp.

Elfa-Fashionista

«The Chairdrobe»

Er det en stol som blir mellomstasjonen for klærne dine? En stol du aldri har sittet i fordi den er alltid er dynget ned med klær? Som du med jevne mellomrom bare er nødt til å rydde opp i og da ender alt i skittentøyet likevel?

Chairdrobe2

Våre tips til deg som vil unngå kleskaos:

Og det er ikke så enkelt som å si at vi bare må bli mer ryddige. Nei, da vender vi tilbake til gamle vaner før vi vet ordet av det.

  1. Når du skifter spør du deg selv; Er den ren nok til å brukes igjen eller må den vaskes? Svaret er enten skittentøyskurven eller tilbake i skapet.
  2. Vil du ikke blande helt rene og brukte klær i garderoben kan du ha en sone for de brukte klærne, for eksempel én hylle eller den ene enden av garderobestangen.
  3. Finn ut hvorfor nettopp denne stolen eller gulvplassen blir rotete. Kunne en krokrekke, klesstige, en stumtjener eller en kurv være plassert her i stedet?
  4. Er garderoben din plassert upraktisk i hjemmet? For eksempel vil det fort samle seg tøy på badet dersom badet og garderoben er for langt fra hverandre. Tøyet havner på en stol, hengende på badekaret eller i skittentøyet – i stedet for tilbake i garderoben.
  5. Bruk baksiden av døren til en liten oppbevaringsløsning med kroker så holder du både gulv og stoler frie for rot. Perfekt for klær du kan bruke i morgen også, morgenkåper, nattøy eller treningstøy. En slik krokrekke har ikke plass til så mye klær at det blir kaotisk. Du blir nødt til å sortere og rydde her med jevne mellomrom.

 

Kunne du drømt søtt på dette soverommet, tror du?

Soverommet skal være et sted du kan slappe av og lade batteriene – så lag smarte løsninger som fungerer for deg, da er det lettere å holde det ryddig. Her har vi lyse skyvedører med grått glass og innredning i platinum. Hyllekurver har en liten kant foran som hindrer klærne i å skli av hyllen. Avdelere for trådhyller støtter opp klesstabler så de ikke velter. Enkle grep til enkel orden!

Elfa-Aug201313661-A

Elfa tavle morgenstund2

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken