Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Vår i gangen

Start våren i gangen

Hurra det er vår! Nå er det på tide å freshe opp hjemme, og gi sommeren en ryddig og ren start. Mange av oss går i gang med prosjekter utendørs, nå skal det skal males og stelles i hagen. Men en god tradisjon er faktisk å starte våren inne. Gangen og garderoben trenger nemlig en grundig gjennomgang før du kan erklære sommersesongen for åpnet!

Start med gangen

I gangen ligger de varme klærne som har reddet oss gjennom vinteren, men som nå bare er i veien. Store, klumpete jakker og sko som tar opp masse plass. Dette er det perfekte tidspunktet for å ta en våropprydding i gangen, for nå er det plutselig tynne jakker og lette sko som skal ha plass. Gangen er en passasje mellom livet inne i hjemmet og verden utenfor. At gangen er ryddig, ren og organisert er ikke bare praktisk for dere som bor der, men et hyggelig førsteinntrykk for gjestene deres også.

Gi gangen en skikkelig «sesong-sjau» vår og høst, det er et rituale som gir best mulig utnyttelse av oppbevaringsplassen, og du får jevnlig sortert ut ting som kan gis bort, kastes eller selges.

Vår i gangen

1. Sorter ut vinterklær

Når det er våropprydding i gangen, må vi gå grundig til verks. Start med å sortere ut alt av vinterklær. Gi dem gjerne en vask om nødvendig, pakk det ned i vakumposer eller lukkede plastkasser. Da holder det seg fukt- og støvfritt. Ikke pakk ned ting som er skittent, ødelagt, utslitt, for smått/stort osv. Vær litt streng når du sorterer, og nyt følelsen av å få ting ut av gangen.

Tips! Før du starter gjør du klar lagringsposer eller plastkasser med lokk, som kan stables i kjeller, bod eller loft. Del opp innholdet i hver kasse. Ha for eksempel en kasse til tilbehør, hvor luer, skjerf og votter er sortert i hver sine poser. Eller del inn etter familiemedlem. Det viktigste er å sortere på en måte som gjør det enkelt å finne det frem igjen til vinteren, det betyr at du pakker det ned slik det skal ligge organisert når det pakkes opp.

Kaste eller beholde? Slik sorterer du klærne dine

2. Pakk det bort

Har du loft eller bod med lagringsmulighet, bør du sortere ut klær og sko som ikke er i sesong, og lagre dem her. Børst skoene rene for grus og sand, tørk gjerne sålen med en fuktig klut, og lagre dem i plastkasser eller lagringsposer. Skal flere esker og poser klær og sko som lagres på samme sted, kan du merke dem med etiketter så det er enkelt å finne frem når de skal pakkes ut igjen.

3. Rengjør gangen

Støvsug og vask i hyller, skap og kommoder.

Noen tips til en ekstra vår-fresh gang:

  • Bytt ut den gamle dørmatten med en ny
  • Flytt på alle møbler når du vasker
  • Gi håndtak og knotter en ekstra finpuss
  • Sett inn nye planter
  • Heng sedertreringer på kleshengerne – det gir en deilig og naturlig duft

 4. Lag et system og rydd på plass

Hvis du er en rutinert sesong-oppbevarer har du sannsynligvis allerede et system, men tenk likevel gjennom hvordan gangen vil fungere best mulig for familien denne sommeren. Kanskje har et av barna startet med en ny fritidsaktivitet, du har fått dilla på sykling eller dere har fått hund? Ta for deg plassen du har tilgjengelig, og del den inn i soner. Eksempelvis en sone til hvert familiemedlem, en til nøkler, en til sekker og vesker, en til treningstøy og -utstyr, og en til hundens ting. Vurdér om du trenger flere knagger, kleshengere eller må justere oppbevaringsløsningene dine.

Elfa-systemet ditt kan bygges om

Har du et Elfa-system kan du bygge om systemet ditt for at det skal passe perfekt til det du oppbevarer der i sommerhalvåret. Fleksible oppbevaringsløsninger har den unike fordelen at de enkelt kan bygges om når sesongen skifter. Om sommeren har vi flere par mindre sko og sandaler som trenger plass, og det gjelder å ha nok skostativ- og hyller. Om vinteren har vi færre par sko, men da er det store jakker, skjerf og luer som trenger plass. Når dette skal inn i gangen, kan du for eksempel bytte ut noen av skohyllene du brukte til sommersko med uttrekkbare mesh-kurver til skjerf og luer. Da kan du pakke bort både sommersko og skostativ i en eske, så er alt klart til sommeren kommer. Alle våre produkter monteres på knekter og er enkle å bytte ut og bytte om på.

Sesongoppbevaring er nøkkelen til orden hjemme! Les mer om sesongoppbevaring

Elfa - Vår i garderoben

Topphengte skyvedører

Våre topphengte skyvedører har vært en skikkelig hit, og en av årsakene til dette er at de ser elegante ut der de svever over gulvet, men også fordi de er praktiske. De er perfekte til soverom, garderobe, som romdeler og ikke minst – i gangen! I gangen blir det fort sand, grus og støv på gulvet. Har du skyvedører med gulvskinne, må du støvsuge ofte for å unngå støv og smuss i skinnene. Med topphengte skyvedører har du ingen skinner å holde rene, men kan enkelt støvsuge gulv og garderobe når det trengs.

Les mer om topphengte skyvedører

Elfa - Vår i gangen

Da er gangen klar for sommeren, og hvis du vil gå i gang med garderoben kan du få flere gode tips her:

Våropprydding i garderoben – Hvor begynner jeg?

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken