Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Planlegging av garderobe til gangen

Oppbevaring til gangen – trinn for trinn

Kanskje du går med planer om å skaffe oppbevaring til gangen hjemme? Da vil denne historien om Katrines gang gi deg god hjelp med planleggingen. 


Katrine Seim Andersen står bak den populære Instagram-kontoen @villariarveien. Huset hun bor i med mann og barn er proppfullt av interiørgodbiter, og her er ingenting er tilfeldig. Gangen er romslig og stilsikkert innredet, men hun manglet likevel noe; oppbevaring til gangen som rommet familiens klær, uten å kompromisse med interiøret. Og i gangen var det en 176,5 cm bred nisje – som skapt for en skyvedørsgarderobe.

Katrines plan for oppbevaring til gangen

Vi ville selvfølgelig hjelpe Katrine med oppbevaring til gangen hennes, og startet med en kartlegging, fordi forutsetningen for en funksjonell garderobeløsning er god planlegging. De spørsmålene vi stilte Katrine deler vi her, så kanskje de kan være til hjelp for deg også?

Hvor stor plass har jeg tilgjengelig til oppbevaringsløsningen min?

Har du en nisje slik som Katrine, måler du naturlig nok selve åpningen. Dersom du har en åpen veggflate, men ikke ønsker å bruke hele bredden, kan du bruke en eller to skapsider for å lage garderobeløsningen, akkurat så stor som du vil ha den.

Mål så høyden mellom gulv og tak på tre steder; venstre, høyre og i midten. Det er det minste høydemålet som er viktig for dørens høyde. Mål bredden på to steder (tak og gulv).
Husk å ta målene 675 mm fra veggen, da det er der dørene vil stå. Denne dybden gir plass til skyvedører (2-spors skinnesett) og 40 cm dyp Elfa-innredning og klær hengende på kleshenger. Hvis du ikke har mulighet til 40-dybde, kan du velge en grunnere innredning – det finnes alltid en løsning!

Elfa - oppbevaring til gangen

Hva skal jeg oppbevare?

Samle tingene du vil oppbevare i gangen, sorter dem (vær litt streng) og lag en oversikt for deg selv. Hvor mye plass trenger du til sko, jakker, vesker, skjerf, luer og votter også videre. Kanskje har du treningsutstyr, turutstyr eller et kjæledyr som også har ting som trenger oppbevaringsplass? Det er mange småting i gangen, og disse bør ha sin faste plass slik at du finner dem raskt når du har det travelt. Nøkler, lommebok, reflekser og skopuss er bare noen eksempler. Gi det en dedikert plass! Kanskje en oppbevaringstavle eller to?

Katrines familie består av to voksne og to barn, så her var det behov for godt med hengeplass, skooppbevaring og uttrekkbare kurver til mindre ting.

Hvilket oppbevaringssystem passer best for meg?

Gangen er et trafikkert område, og for en småbarnsfamilie er morgenene her nokså hektiske. Luer, votter, klær og sko er det mye av når man er en familie på fire – og i hverdagen kan det være utfordrende å holde orden i gangen. Da er Elfas Klikk-inn-system gull verdt! Da får du oppbevaring til gangen som kan bygge akkurat som du vil, tilpasset tingene dere har. Er det små barn i huset kan du velge oppbevaringsløsninger i deres høyde slik at de selv kan rydde tingene sine på plass der de hører hjemme.

Tipset vi ga Katrine var å tenke gjennom familiens hverdag. Da kunne vi fylle garderoben med oppbevaringsfunksjoner som passet for dem. For eksempel synes barn at det er enklere å henge fra seg på kroker enn på kleshengere, så med mange kroker i barnevennlig høyde hindrer du at jakkene ender på gulvet.

Se våre favorittkroker her

Elfa - oppbevaring til gangen

Hvilke materialer og farger vil jeg ha?

Elfas innredning kommer i hvitt og platinum. Vil du løfte innredningen og legge til et luksuriøst og møblert uttrykk med varme detaljer i tre, kan du velge hvite eller grå tredetaljer fra vårt nye Décor-sortiment.

Gangen er førsteinntrykket gjestene får av hjemmet ditt, så her kan det lønne seg å investere i gode løsninger som er funksjonelle for familien, men også ser bra ut. Skyvedører gir en glatt, ryddig overflate og dekker det som måtte befinne seg bak dem. Om det ikke er tellekanter bak, så kan du uansett bare dra dem på plass når gjestene ringer på. Velger du speil i en eller flere dører, får du både praktisk helfigurspeil og følelsen av større gang. Og det liker vi vel?

Med Elfas skyvedører har du mange valgmuligheter, og du kan velge mellom flere farger og materialer. Katrine valgte hvit innredning og skyvedøren Artic med profilfarge Sanded black og hele fyllinger i klart speil. Dørene har integrert LED-belysing i takskinnen og softclosing slik at de lukkes mykt og stille.

Elfa - oppbevaring til gangen

Dette mener Katrine om den nye løsningen i gangen

  1. Den øker romfølelsen i gangen.
  2. Den rommer jakker, sko og annet utstyr vi bruker til daglig.
  3. Vi liker veldig godt at det er så lett tilgjengelig, samtidig som vi kan skjule alle tingene bak de lekre skyvedørene.

– Prosessen vi har hatt med Elfa har vært helt fantastisk. Det å få tegnet plassbygd garderobe av profesjonelle gjør at løsningene er praktiske og ser bra ut. Resultatet ble helt fantastisk!

Er du klar for å planlegge din egen garderobe? Prøv vårt planleggingsverktøy.

Elfa - oppbevaring til gangen

Elfa - oppbevaring til gangen

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken