Snarvei til hovedinnholdet

Slik oppbevarer du skoene dine smart

Sko, sko og flere sko.. Er du en av dem som ikke kan få mange nok par med sko? Elsker du følelsen av å komme hjem med en pose, med en eske i og et par splitter nye sko? Du er ikke alene. I følge Elfas Rydderapport 2016 har vi i snitt 12 par sko hver. Da er det ikke rart at det blir litt kork i skoparkeringen etter hvert. Men fortvil ikke – vi gir deg inspirasjon til smart oppbevaring av skoene dine.

Før du begynner – rydd opp og lag en plan

  • Hvor mange par sko skal det være plass til?
  • Hvilke typer sko har du? Høye hæler, flate sko, støvler osv.
  • Hvor bør de ulike parene oppbevares? Pensko i garderoben, utesko i gangen osv. Du har sikkert sko du bruker ofte som bør stå lett tilgjengelig i gangen og andre du sjelden bruker som kan oppbevares i garderoben.
  • Er det noen par som kan sesongoppbevares på loftet, øverst i garderoben eller lignende steder? Du kan frigjøre mye plass dersom du pakker bort sommersko om vinteren og motsatt.
  • Sørg for at det er plass til eventuelle nye par sko slik at det ikke blir rotete igjen med en gang.
  • Velg oppbevaringsløsninger som er fleksible, og kan endres etter hvert som behovene forandrer seg.

Robuste trådhyller

Trådhyller gir deg mye oppbevaringsplass, er hygieniske og tåler mye. Grus og smuss faller ned mellom trådene og kan enkelt støvsuges opp fra gulvet. Du kan velge mellom trådhyller i mange bredder og dybder, så her kan du designe en løsning skreddersydd til dine behov.

Tips: Dersom du velger en dyp hylle nederst og en grunnere over får du plass til de høye støvlene uten å miste for mye plass.

Elfa sesongoppbevaring av sko

Elfa - Skooppbevaring - Trådhyller

Opp fra gulvet

En ting er sikkert; oppbevaring av sko på gulvet er upraktisk. Du får ikke støvsugd eller vasket gulvet uten å flytte på alle sammen. Når vi sparker av oss skoene rett innen for døren i gangen blir det fort kaotisk og ikke det førsteinntrykket du vil at gjestene skal få av hjemmet ditt. Sko på gulvet i garderoben er heller ikke ideelt ettersom det er her alt støvet legger seg. Så trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet.

Tips: Sett skoene med en tå inn og en tå ut så får du plass til flere par i bredden!

Untitled-3

Utnytt takhøyden

Sko kan fint lagres oppover veggen dersom du har mulighet til det. Plasser dem strategisk i forhold til hvilke par du bruker mest og er det barn som kler på seg selv i familien, bør deres sko stå lett tilgjengelig i deres høyde. Komponer en løsning som passer til deres familie med ulike hylletyper. På bildet under har vi brukt en kombinasjon av trådhyller, vendbare hyller, skostativ og skohyller – i 45 cm bredde. Du får alle produktene i 60 cm også.

Tips: Utnytt løsningen maksimalt og hekt krokrekker på en eller flere av knektene. Perfekt til skjerf, vesker, paraplyer eller nøkler.

2015-04-08_ELFA_Stor_0240

Uttrekkbare skostativ

Skal du oppbevare høyhælte sko, er et uttrekkbart skostativ din beste venn. Her er det plass til mange par og du har full oversikt. Hvert stativ har plass til ni par høyhælte sko, så her får du virkelig utnyttet oppbevaringsplassen.

Skohylle

Uttrekkbare skohyller

For flate sko, men også sko med hæler, kan du bruke en uttrekkbar skohylle. Den festes enkelt på knekter og rommer mange par sko. Like genialt i garderoben som i gangen eller til treningssko på vaskerommet.

 

Et enkelt skostativ

Sko som oppbevares ordentlig holder seg pene lenger, og dette enkle skostativet, som består av to bøyler, hjelper deg med det. Bare hekt hælene over bøylen så henger de der – klare til neste fest.

Untitled-4

Kurver til dør og vegg

Noen ganger er det trangt i garderoben, fullt i gangen og veggplassen strekker ikke til. Da gjelder det å tenke kreativt. Du kan for eksempel bruke vår oppbevaring for dører som er et lite oppbevaringssystem som henges på døren med fester oppe og nede – ingen skruer. Til systemet kommer det flere kurver i mesh og tråd som også passer på hengeskinnene i vårt vegghengte system. Så vil du få maks ut av Elfa-systemet ditt eller utnytte plassen på døren, så kan disse kurvene brukes til skooppbevaring slik som vi har gjort her.

Her kan du lese mer om Utility Door & Wall rack: Åpne døren for nye muligheter!

IMG_6572

I boks

Noen sko kan med fordel oppbevares forseglet med lokk. Treningssko blir skitne og lukter ikke alltid like godt.. Da kan det være en løsning å legge dem i en plastboks med lokk før du setter dem på trådhyllen. Har du sandaler, flipflops og andre sommersko som tåler å ligge stablet, kan du oppbevare dem i en boks i sommersesongen, lett tilgjengelig i gangen eller på en trådhylle garderoben. Da kan du enkelt sette på lokket på og flytte dem til loftet eller annen vinteroppbevaring når sesongen er over.

Untitled-4

 

DIY-tips!

Støvletter og boots kan være litt problematiske å finne gode løsninger for.  De velter, skaftene siger sammen og de kan få stygge merker og riper. Her gir vi deg to DIY-tips som gjør det lettere å holde orden i støvelparken.

Klypehenger og garderobestang

Bruk klypehengere og heng støvlene på rekke og rad på en garderobestang. I Elfa-systemet ditt kan du plassere stangen hvor du vil, ha flere stenger avhengig hvor mange par du har. Er du ekstra opptatt av effektiv oppbevaring, kan du fjerne stangen når støvlettsesongen er over og sette inn en ekstra trådhylle for å få mer plass til til sandaler og sommersko!

Svømme-nudel til unnsetning

Hvis du oppbevarer støvlene på hyller kan du bruke en svømme-nudel for å få dem til å stå oppreist. Bare kapp nudelen i passe store biter og sett oppi støvlettene når de ikke er i bruk. Smart, ikke sant?

Støveloppbevaring

Kilde                                                                                                     Kilde

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken