Snarvei til hovedinnholdet

Slik lager du et avslappende soverom

Mange av oss lever hektiske liv, fylt av aktiviteter og gjøremål. Da er det deilig med et harmonisk hjem, og spesielt soverom, der du kan slappe av og lade batteriene etter en lang dag. Er det i stedet en salig blanding av treningsklær, skjorter, bukser og ubrettet klesvask hengende over en stolrygg eller på gulvet som møter deg der? Da er det på tide å gjøre noe. Lag et avslappende soverom med disse enkle tipsene.

SATS PÅ BEROLIGENDE FARGER

Myke farger som hvitt, grått, beige eller lyse blåtoner gir en beroligende atmosfære. Forsøk å matche fargene på gulv og tekstiler med fargen på veggene for en helhetlig følelse.

RYDD BORT UNØDVENDIGE TING

Gode og romslige oppbevaringsløsninger, med plass til alle klærne dine, reduserer risikoen for at klær og sko brer seg utover soveromsgulvet. Du sparer deg også for unødvendig stress i morgen-rushet, når du slipper å bruke en halvtime på å lete etter det du skal ha på deg.

RYDDIGE FLATER MED SKYVEDØRER

Uansett om det er tellekanter i hyllene bak dem eller ikke, vil det alltid se ryddig ut med skyvedører foran garderoben. De gir en glatt ryddig flate fra gulv til tak, og masse oppbevaringsplass. Velg mellom farger og materialer som passer stilen på soverommet og som smelter inn i interiøret.

VELG NATURLIGE TEKSTILER I EN DEMPET FARGESKALA

Med gardiner, sengetøy, puter og andre tekstiler, kan du skape en lun og trygg atmosfære i rommet. Gardiner myker opp, skjermer og stopper trekk fra vinduet. Gardinene kan gjerne starte oppe ved taket og gå helt ned til gulvet, og heng om mulig det meste av gardinen på siden av vinduet, så virker både rom og vindu større. Naturlige materialer som lin og ull gir en luksuriøs følelse.

SATS PÅ LYSKILDER SOM KAN DIMMES

Lyssetting er utrolig viktig for å skape atmosfære i et rom. Skaff lamper hvor du kan justere lysstyrken. Sats også på flere ulike lyskilder for å skape dynamikk og til ulike formål. Grunnbelysning som en fin taklampe, mindre lamper til lesing på sengekanten, punktbelysning til å finne frem klær i garderoben, og kanskje en lekker bordlampe?

MINST MULIG ELEKTRONIKK PÅ SOVEROMMET

La soverommet være en frisone fra scrolling og varsler fra sosiale medier. Om du klarer det, bør du fjerne TV, pc og mobiltelefon fra soverommet. Skjul ledninger og kabler.

PYNT MED GRØNNE PLANTER

Planter fungerer som naturlige luftrensere, og fyller luften med oksygen. De får oss faktisk til å føle oss bedre både fysisk og psykisk, så de er perfekte for å øke sjansen for en god natts søvn! Velg planter som ikke dufter for sterkt og som er enkle å stelle.

VÆR RAUS MED PUTER OG TEPPER

Noen ekstra puter og deilige tepper får sengen til å se enda mer innbydende ut. Rommet føles mer personlig og hjemmekoselig, så her er det bare å være raus!

Dekk til garderoben med skyvedører, og vips så er det helt ryddig.

Samle løse ting i et lite nattbord. Her har vi brukt et lite kurvstativ på hjul. Perfekt til favorittbøker og magasiner!

Klarer du å la mobilen ligge utenfor soverommet? En tradisjonell vekkerklokke vekker deg like brutalt som klokken på mobilen, men lar deg sovne søtt om kvelden.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken