Snarvei til hovedinnholdet
Elfa drømmegarderobe

Slik lager du din drømmegarderobe

Lei av et klesskap som ikke funker? Som sakte og umerkelig fylles opp og blir mer og mer kaotisk å holde orden på? Det behøver ikke å være så vanskelig. Du må bare få oversikt over klærne dine og lage en drømmegarderobe som passer deg og dine behov. Og nøkkelen er; velg en fleksibel løsning som du kan bygge om. For en ting er helt sikkert, og det er at behovene dine endrer seg både med tid og sesong. Her får du alle ingrediensene til en perfekt garderobe og så er det opp til deg å finne oppskriften som passer din smak best!

Tradisjonelle garderobeskap med dører er sjelden optimalt. Klesstablene velter og det blir mye dødplass over og bak stablene. Mange plagg egner seg ikke til bretting og bør henge, ligge løst i kurver eller er så små at de bør oppbevares i tilbehørsskuff eller på kroker. Disse tipsene er derfor basert på at du velger en Elfa-løsning, som vi sammen skreddersyr til din garderobe.

Start oppryddingen med å ta alle klærne ut, sortere bort det du ikke bruker eller som kan sesongoppbevares et annet sted. Så når du sitter igjen med selve gullet i garderoben, alle favorittene dine, er det på tide å lage drømmegarderobe!

Les mer om hvordan du sorterer klærne dine her

Slik sorterer du klærne i garderoben din.Få oversikt

Først bør du sortere klærne etter kategori slik at du ser cirka hvor mye plass du trenger til de ulike kategoriene.

  • Kjoler og lange plagg
  • Bukser og skjørt
  • Topper og gensere
  • Treningstøy
  • Undertøy
  • Sko og boots
  • Tilbehør

Vi starter med å vise deg grunnkomponentene i garderoben, det som utgjør grunnlaget for alt det morsomme vi snart skal legge til. Det er en bærelist i toppen og hengeskinner i ønsket lengde, som bare hektes på.

1. Kjoler og lange plagg

Hengeplass er gull verdt i garderoben, og til lange plagg som kjoler, er det et must. Du kan lage så lang hengeplass du vil av garderobestenger i ulike lengder. For å hindre at kjoler med stropper glir av hengeren, kan det være lurt å bruke kleshengere med haker til stroppene.

2. Bukser og skjørt

Til buksene dine kan du velge buksehengere, og disse fungerer like bra til skjørt. Trådhyller med avdelere eller hyllekurver passer også supert til bukser. Uttrekkbare kurver i tråd eller mesh er et godt alternativ og gjør det enkelt å holde orden på buksene. Som du ser; her kan du velge det som passer deg best. Brette, rulle, henge – valget er ditt.

3. Topper og gensere

De aller fleste topper og gensere trives godt på kleshenger og holder seg krøllfrie og fine der. For deg blir det lettere å holde oversikt og du finner det du trenger kjapt i morgenrushet. T-skjorter, trøyer og tynne gensere kan brettes og legges i uttrekkbare kurver eller hyllekurver. Store strikkede gensere bør ligge i kurver og flyttes til hyller høyt oppe eller pakkes bort når sesongen er over, da de tar mye plass i garderoben.

Les mer om sesongoppbevaring her

4. Treningstøy

Treningstøy blir fort kaotisk ettersom det ofte er laget i glatte tekstiler som er vanskelige å brette. Uttrekkbare kurver i mesh er en god løsning for treningstøy. De er luftige, men akkurat passe finmasket til at innholdet ikke synes. Så selv om det ikke er tellekanter på tøyet oppi kurven, ser det likevel ryddig ut.

5. Undertøy

Sorter undertøyet etter kategori og gi dem hver sin meshkurv. Dersom du bretter undertøyet, vil en lavere meshkurv på 8,5 cm høyde passe perfekt og være enkel å holde ryddig.

6. Sko og boots

En ting er sikkert; oppbevaring av sko på gulvet er upraktisk. Du får ikke støvsugd eller vasket gulvet uten å flytte på alle sammen, og sko på gulvet i garderoben er upraktisk ettersom det er her alt støvet legger seg. Så trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet.

Skal du oppbevare høyhælte sko, er et uttrekkbart skostativ din beste venn. Her er det plass til mange par og du har full oversikt. Hvert stativ har plass til ni par høyhælte sko, så her får du virkelig utnyttet oppbevaringsplassen. For flate sko, men også sko med hæler, kan du bruke en uttrekkbar skohylle. Den festes enkelt på knekter og rommer mange par sko.

Tips: Sett skoene med en tå inn og en tå ut så får du plass til flere par i bredden!

Her kan du lese masse om smart oppbevaring av sko!

7. Tilbehør

Her begynner det virkelig morsomme! Vi har produkter til det meste. Belter, slips, smykker, sminke, vesker – listen fortsetter. Velg ut fra hva du trenger og gi alt sin faste plass. Da blir det ryddig, oversiktlig og tilbehøret holder seg pent lenger.

8. Prikken over i’en: skyvedører

Selv om en ryddig, strøken garderobe er et vakkert syn, kan det hende du vil dekke det til. Skyvedører fra gulv til tak gir den perfekte prikken over i’en. Ikke bare dekker de til garderoben, men du kan designe dem i materialer og farger så de blir et vakkert blikkfang i interiøret. Glass, speil og naturlige tresorter kan kombineres akkurat slik du vil.

Les mer om våre skyvedører her

Er du også klar for å lage din drømmegarderobe nå?

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken