Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Ryddig gang - Skyvedørsgarderobe

Slik får du en ryddig gang

Gangen er det første rommet du møter når du kommer hjem etter en lang dag. Kjenner du humøret synke til bunns i det du snubler over sko og sekker? Må du rydde deg gjennom gangen før du i det hele tatt får sagt hei til noen? Du er ikke alene! Vi hjelper deg å gjøre gangen din ryddig og funksjonell – en gang for alle!

Nøkkelen til orden i gang og garderobe er egentlig veldig enkel; velg en fleksibel oppbevaringsløsning som du kan endre og tilpasse gjennom livets forskjellige sesonger og faser. Det er derfor vårt vegghengte Klikk-inn-system har vært en favoritt i årtier. Det finnes løsninger for selv de mest utfordrende steder. Vinduer, rør, sikringsskap og andre hindringer – det finnes alltid en løsning med Elfa.

TRINN 1: PLANLEGG

Det kan kjennes overveldende å begynne oppryddingen i gangen, men velg en dag hvor du har god tid og overskudd. Sett på musikk eller en spennende podcast mens du jobber, og tenk at nå investerer du tid i noe du vil ha glede av hver dag fremover!

Elfa - Ryddig gang

Skaff deg oversikt

Ta et par bilder av gangen først, gjerne med skap og skuffer åpne. Så kan du sette deg med kaffekoppen og få oversikt over det dere har i gangen. Hvor mye plass trenger dere til ytterjakker, sko, sekker og sportsutstyr etc? Når du har overblikk over dette kan du velge praktiske løsninger for oppbevaring. Det første du bør tenke på når du skal planlegge oppbevaring i et rom er hvordan du kan utnytte plassen best mulig, og samtidig kunne bevege deg fritt der uten at det føles overfylt. Velg hvilke vegger du vil benytte til oppbevaring og utnytt disse til det fulle.

Start med å tenke gjennom
1. Hva skal oppbevares i gangen?
2. Hva må dere ha lett tilgjengelig?
3. Hva kan oppbevares i høyden?
4. Hva er sesongavhengig og kan pakkes bort?
5. Hva trenger de ulike familiemedlemmene av heng, hyller, kurver og kroker?

Vurder oppbevaringsløsningene du har i gangen

Før du skal sette i gang med selve organiseringen er det viktig å se over oppbevaringsløsningene du har i gangen i dag. Fungerer de egentlig, eller bidrar de til å skape kaos? I gangen tyr vi ofte til «spe-på-løsninger» som knaggrekker, hyller, kommoder eller bokser og kurver. Disse løser kanskje problemet på kort sikt, men er sjelden praktiske i lengden. Vurder om du bør bytte ut løsningene dine med en skreddersydd og fleksibel løsning som kan tilpasses hverdagen i din husstand.

Om du vil bytte ut løsningene du har i dag med et Elfa-system kan du booke et nettmøte med Elfas garderobeeksperter. Da planlegger dere den nye løsningen din sammen online og du får en helt skreddersydd løsning for din gang.

Sveip for å kick-starte motivasjonen!

TRINN 2: SKREDDERSY LØSNINGEN DIN

Lag en gang som er praktisk for familien og hyggelig for gjester

Gangen er førsteinntrykket gjestene får av hjemmet ditt, så her lønner det seg å investere i gode løsninger som er funksjonelle for familien, men også ser bra ut. Om dere er mange eller få, bare voksne eller om det er barn i huset – lag et system som passer for alle. Dediker områder, hyller, kurver og kroker til alle i familien slik at når dere kommer hjem, vet alle hvor jakker, vesker og sekker skal være. For eksempel synes barn at det er enklere å henge fra seg på kroker enn på kleshengere, så med kroker i barnevennlig høyde forhindrer du at jakker og sekker ender på gulvet. Skyvedører er gull verdt i gangen. De gir en glatt, ryddig overflate og dekker det som måtte befinne seg bak dem. Om det ikke er tellekanter bak, så kan du uansett bare dra dem på plass når gjestene ringer på. Velger du speil i en eller flere dører, får du både praktisk helfigurspeil og følelsen av større gang.

Les mer om våre skyvedører

Sesongoppbevaring

Har du loft eller bod med lagringsmulighet, bør du sortere ut yttertøy, sportsutstyr og sko som ikke er i sesong, og lagre dem her. Børst skoene rene for grus og sand, tørk gjerne sålen med en fuktig klut, og lagre dem i plastkasser eller lagringsposer. Skal flere esker og poser klær og sko som lagres på samme sted, kan du merke dem med etiketter så det er enkelt å finne frem når de skal pakkes ut igjen. Har du ikke loft eller bod, kan alt som ikke er i sesong lagres øverst i oppbevaringsløsningen.

Orden i skoparken

En ting er sikkert; oppbevaring av sko på gulvet er upraktisk. Du får ikke støvsugd eller vasket gulvet uten å flytte på alle sammen. Når vi sparker av oss skoene rett innen for døren i gangen blir det fort kaotisk og ikke det førsteinntrykket du vil at gjestene skal få av hjemmet ditt. Sko på gulvet i garderoben er heller ikke ideelt ettersom det er her alt støvet legger seg. Så trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet.

Hvis du trenger flere tips til oppbevaring av sko, har vi en hel sak om det her

Elfa - Ryddig gang - Sko

VIP-parkering til favorittskoene

Uansett hvor mange skopar vi har, er det alltid noen favorittpar. Ettersom de brukes ofte, har de en tendens til å bli parkert rett innenfor døren og ikke i garderobeskapet. En løsning kan være å ha et lite frittstående skostativ til disse i nærheten av døren, så slipper du å snuble i sko på vei inn.

Vårt frittstående skostativ finner du her

Elfa - Ryddig gang - Skostativ

Få med familien på laget

Når du har laget et smart system og ryddet alt på plass, er det viktig å få resten av familien med på laget. Sørg for at alle vet hvor tingene deres skal være og merk gjerne hyller og kurver med etiketter. La barna være med å lage sine da vel, så blir de ekstra personlige!

Trenger du hjelp med planlegging av gangen din?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av garderobe og nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Garderobedesigneren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken