Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Oppbevaring for skråtak

Skråtak ingen hindring

Mange norske hus bygges med skråtak i andre etasje, noe som byr på litt ekstra hodebry når du skal finne gode oppbevaringsløsninger. Merete og mannen Kristian løste det med åpne og luftige Elfa-løsninger.

Familien på fire flyttet inn i drømmehuset, men støtte på noen utfordringer da de skulle finne gode oppbevaringløsninger til soverommene. Etter å ha vurdert flere alternativer, falt valget på Elfa. Her kan du lese mer om hvordan Merete tenkte da de skulle innrede det nye huset.

Hvordan fungerer Elfa-løsningen for skråtak hos dere?

– Jeg er så glad for at vi tok oss tid til å planlegge oppbevaringsløsningene før vi faktisk flyttet inn i det nye huset vårt. Med skråtak på alle rom i andre etasje, grublet jeg lenge på hvordan vi skulle løse det. Jeg vet av erfaring at midlertidige løsninger blir fort permanente og ikke optimale.. Jeg ville ikke ha dårlige og støvsamlende slagdørsskap, med altfor dype og høye hyller hvor klesstablene velter bakover og er umulige å holde ryddige.

BARNEROM MED ORDEN I SAKENE

– Da vi flyttet inn i det nye huset, ønsket vi oss mer oversiktlige løsninger hvor jentene lett kan finne det de leter etter, og selv kan rydde det tilbake. At det skulle være holdbare og fleksible løsninger var også viktig. Her har Elfa-løsningene fungert kjempefint. Vi liker så godt de fine hyllene og smykkeskrinene der jentene kan vise frem de fineste tingene sine, samtidig som de gir masse oppbevaringsplass. De uttrekkbare kurvene er såpass finmaskede at innholdet skjules, men det er likevel lett å finne frem til det man leter etter. Barna elsker at det er åpent og bygget etter deres høyde, slik at de kan prøve klær og finne frem leker selv.

Elfa - Oppbevaring for skråtak

Hva var utfordringen med rommene i utgangspunktet?

– Vi er en familie på fire med to små jenter, og barnerommene har alltid vært en utfordring. Her har det vært et mylder av klær og leker, uten noe skikkelig system og mye blir både gjemt og glemt. Når rommene i vårt nye hus hadde skråtak og masse «kriker og kroker», var møbleringen en hard nøtt å knekke. Martes rom har i tillegg en pipe som løper gjennom rommet, som vi måtte møblere rundt. Ingen lett oppgave med andre ord, forteller Merete.

Elfa - Oppbevaring for skråtak

SKRÅTAK TIL HODEBRY

– På hovedsoverommet er vi veldig fornøyde med løsningen vi har valgt. Den har plass til masse klær, både kurver og heng, i tillegg til at hyllene er et fint sted å sette litt pynteting og gjøre rommet lunt og koselig. Vi liker at detaljene i bjørk gir en følelse av luksus og myker opp rommet som ellers er lyst og enkelt innredet. Den lille tavlen er min nye favoritt-ting! Der har jeg smykker og annet tilbehør som jeg tidligere måtte lete etter eller glemte å bruke fordi det lå pakket ned i esker og skuffer. Jeg føler at vi har investert i løsninger som vi vi vil ha glede av lenge. Jeg har allerede masse planer for å bygge på og legge til ting på løsningene våre!

– På hovedsoverommet vårt hadde vi flere utfordringer. Skråtak, lav knevegg og dør inn i rommet som gjorde at veggen som var naturlig for plassering av garderobe er veldig grunn. Derfor valgte vi åpen løsning der også, og det er vi veldig glade for nå. Det er blitt kjempefint!

Hva hadde dere som løsning tidligere?

– Tidligere har vi hatt både kommoder og slagdørsskap, i tillegg til trådkurvstativer og diverse kasser og esker. I et hus med mye skråtak blir det veldig lite optimalt, samt vanskelig å møblere med.

Elfa - Oppbevaring for skråtak

Elfa - Oppbevaring for skråtak

Hvordan synes du Elfa svarer på utfordringen dere hadde?

– Det føles godt å ha investert i løsninger som vi kan ha for alltid. At alt kan bygges om og flyttes rundt ettersom familiens behov endrer seg. Det var gøy å kunne bygge løsninger etter jentenes høyde slik at de får tak i det de trenger. Jeg er også veldig fornøyd med å ha åpne løsninger. Nå er det lettere å holde det ryddig og ikke bare «stue» ting unna bak dører og i skuffer.

Hvordan opplever dere at hverdagen fungerer med de nye oppbevaringløsningene?

– Vi bruker mye mindre tid på å lete etter ting! I tillegg deltar barna mer i å holde orden på rommene sine og de vet hvor alt skal ligge.

Hva er det beste med løsningene?

– Da vil jeg si at det beste er at løsningene ser kjempefine ut, tåler masse, rommer masse, er fleksible og at vi kan ha dem for alltid.

Elfa-Kontaktperson-Hilde-Børresen-IstreHilde Børresen Istre i Elfa hjalp familien i planleggingen av oppbevaringløsninger til det nye huset. Her forteller hun litt om prosessen.

Hvordan tenkte du da du skulle designe dette?

– For barnefamilier er det viktig med løsninger som rommer mye, men også er oversiktlige og lette å finne frem i for alle i familien. De må tåle litt røff behandling og kunne endres når behovene endrer seg. Hos Merete og familien var det flere utfordringer i rommene som gjorde at vi måtte tenke litt utenfor boksen. Og der er Elfa uslåelig. Alt kan løses! Vi valgte åpne løsninger på alle tre rommene med lekre tredetaljer for å gjøre løsningene helhetlige. Det fine huset er veldig delikat oppusset med lyse farger så vi synes det ble veldig fint med våre Décor-produkter i bjørk, som ga rommene varme.

Hva var det viktig å ta høyde for i de ulike romme?

– Her var det viktig å ikke la skråtaket sette stopper for gode oppbevaringsløsninger. Løsningene på barnerommene designet jeg etter barnas høyde, slik at de får tak i leker og ting de bruker ofte. Samtidig ville vi beholde så mye gulvplass som mulig til lek og bevegelse. På hovedsoverommet fortalte Merete først hva som skulle oppbevares der. Det var ca 50/50 klær som skulle henges og brettes, så da lagde vi en løsning med enkelt og dobbelt heng, sammen med masse kurver. Mesh-kurvene våre er finmaskede, slik at de skjuler mye og er pene å se på. Det er viktig når løsningen er åpen.

Tips til hva folk bør tenke på når de har «vanskelige rom»?

– Planlegg godt! Velg fleksible løsninger som passer i ditt hjem. Ikke velg standard-løsninger som utnytter plassen dårlig, går fort i stykker og skaper dødplass eller ødelegger for flyten i rommet. Få hjelp av din lokale Elfa-forhandler. De kan hjelpe deg med å vurdere rommet ditt og designe en løsning sammen med deg. Elfa har løsninger som kan henges på veggen eller plasseres på gulvet. Mulighetene er uendelige og du vil ha glede av gode løsninger hver eneste dag – og for alltid.

 

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken