Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Oppbevaring av sko

Slik får du orden på skoene dine

Sko, sko og flere sko.. Er du en av dem som ikke kan få mange nok par med sko? Elsker du følelsen av å komme hjem med en pose, med en eske i og et par splitter nye sko? Du er ikke alene. I snitt har vi 12 par sko hver. Da er det ikke rart at det blir litt kork i skoparkeringen etter hvert. Men fortvil ikke – vi gir deg inspirasjon til smart oppbevaring av skoene dine.

Før du begynner – rydd opp og lag en plan

  • Hvor mange par sko skal det være plass til?
  • Hvilke typer sko har du? Høye hæler, flate sko, støvler osv.
  • Hvor bør de ulike parene oppbevares? Pensko i garderoben, utesko i gangen osv. Du har sikkert noen sko du bruker ofte som bør stå lett tilgjengelig i gangen, og andre du sjelden bruker som kan oppbevares i garderoben.
  • Er det noen par som kan sesongoppbevares på loftet, øverst i garderoben eller andre steder? Du kan frigjøre mye plass dersom du pakker bort sommersko om vinteren og motsatt.
  • Sørg for at det er plass til eventuelle nye par sko slik at det ikke blir rotete igjen med en gang.
  • Velg oppbevaringsløsninger som er fleksible, og kan endres etter hvert som behovene forandrer seg.

Hvis du trenger hjelp med planlegging av skooppbevaringen din kan du booke et nettmøte med oss eller sende oss en e-post med beskrivelse av hva du ønsker deg. Du finner mer informasjon om Elfa Planleggingshjelp her.

VIP-parkering til favorittene

Uansett hvor mange skopar vi har, er det alltid noen favorittpar. Ettersom de brukes ofte, har de en tendens til å bli parkert rett innenfor døren og ikke i garderobeskapet. En løsning kan være å ha et lite frittstående skostativ til disse i nærheten av døren, så slipper du å snuble i sko på vei inn.

Elfa - Oppbevaring av sko

Robuste trådhyller

Støvler og sko drar med smuss, sand og grus inn i gangen. Har du tette hyller blir de fort skitne og stygge. Velg trådhyller eller uttrekkbare skohyller til sko, så faller smusset ned på gulvet, og du kan enkelt støvsuge det opp. Trådhyller tåler også røff behandling og kan raskt tørkes av med en fuktig klut.

Du kan velge mellom trådhyller i mange bredder og dybder, så her kan du designe en løsning skreddersydd til dine behov.

Tips: Dersom du velger en dyp hylle nederst og en grunnere over får du plass til de høye støvlene uten å miste for mye plass.

Elfa - Oppbevaring av sko - Trådhylle

Opp fra gulvet

En ting er sikkert; oppbevaring av sko på gulvet er upraktisk. Du får ikke støvsugd eller vasket gulvet uten å flytte på alle sammen. Når vi sparker av oss skoene rett innen for døren i gangen blir det fort kaotisk og ikke det førsteinntrykket du vil at gjestene skal få av hjemmet ditt. Sko på gulvet i garderoben er heller ikke ideelt ettersom det er her alt støvet legger seg. Så trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet.

Tips: Sett skoene med en tå inn og en tå ut så får du plass til flere par i bredden!

Utnytt takhøyden

Sko kan fint lagres oppover veggen dersom du har mulighet til det. Plasser dem strategisk i forhold til hvilke par du bruker mest. Er det barn som kler på seg selv i familien bør deres sko stå lett tilgjengelig i deres høyde. Komponer en løsning som passer til deres familie med ulike hylletyper.

Tips: Utnytt løsningen maksimalt og hekt krokrekker på en eller flere av knektene. Perfekt til skjerf, vesker, paraplyer eller nøkler.

Elfa - Oppbevaring av sko

Uttrekkbare skostativ

Skal du oppbevare høyhælte sko, er et uttrekkbart skostativ din beste venn. Her er det plass til mange par og du har full oversikt. Hvert stativ har plass til ni par høyhælte sko, så her får du virkelig utnyttet oppbevaringsplassen.

Uttrekkbare skohyller

For flate sko, men også sko med hæler, kan du bruke en uttrekkbar skohylle. Den festes enkelt på knekter og rommer mange par sko. Like genialt i garderoben som i gangen eller til treningssko på vaskerommet.

Elfa - Oppbevaring av sko - Skostativ og skohylle

Et enkelt skostativ

Sko som oppbevares ordentlig holder seg pene lenger. Dette enkle skostativet som består av to bøyler, hjelper deg med det. Bare hekt hælene over bøylen så henger de der – klare til neste fest.

Elfa - Oppbevaring av sko

Vinklede hyller

Våre vinklede hyller er perfekte til oppbevaring av sko. Kanskje du vil sette frem de fine festskoene i garderoben eller bruke dem i gangen? De festes enkelt på hengeskinnene uten knekter.

Du finner vinklede hyller her

Vinklede hyller Våre vinklede hyller er perfekte til oppbevaring av sko. Kanskje du vil sette frem de fine festskoene i garderoben eller bruke dem i gangen. De festes enkelt på hengeskinnene uten knekter. 

Kurver til dør og vegg

Noen ganger er det trangt i garderoben, fullt i gangen og veggplassen strekker ikke til. Da gjelder det å tenke kreativt. Du kan for eksempel bruke vår oppbevaring for dører som er et lite oppbevaringssystem som henges på døren med fester oppe og nede – ingen skruer. Til systemet kommer det flere kurver i mesh og tråd som også passer på hengeskinnene i vårt vegghengte system. Så vil du få maks ut av Elfa-systemet ditt eller utnytte plassen på døren, så kan disse kurvene brukes til skooppbevaring slik som vi har gjort her.

Her kan du lese mer om våre løsninger for oppbevaring på døren: Åpne døren for nye muligheter!

Elfa - Oppbevaring av sko

Vil du ha hjelp med planlegging av skooppbevaringen din?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av garderobe og nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr nå gratis planleggingsmøte med våre designere. Designeren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken