Snarvei til hovedinnholdet

Sesongskifte: Høst i gangen

Nå begynner temperaturene virkelig å krype nedover, og hinte om at vinteren er nær. Med høst og vinter kommer kalde tær og behov for deilige varme sko, jakker og luer. Men hvor skal det få plass? Gangen er jo allerede full! Men – har du et system for sesongoppbevaring, er overgangen lett som et snøfnugg. Her får du noen tips!

Sesongoppbevaring – gi deg selv mer plass

Hos mange av oss er gangen og garderoben fullstappet. Nye saker og ting sniker seg inn og fyller opp hver krik og krok. Tommelfingerreglen «én ting inn – én ting ut» er god i teorien, men ikke så lett i praksis. Her er sesongskiftene en gylden anledning til å gå gjennom tingene dine og sortere ut det du ikke bruker, eller som er ødelagt og utslitt. Det samme gjelder sko. En undersøkelse viser at vi i snitt eier 19 par sko hver, så her blir det naturlig nok trangt om plassen. I gangen skal kanskje flere familiemedlemmer med rikholdig skopark dele skohyllene, og da er gode rutiner for sesongoppbevaring ekstra viktig.

Skooppbevaring I Elfa sesongoppbevaring av sko

Velg en fleksibel oppbevaringsløsning

Fleksible oppbevaringsløsninger har den unike fordelen at de enkelt kan bygges om når sesongen skifter. Om sommeren har vi flere par mindre sko og sandaler som trenger plass, og det gjelder å ha nok skostativ- og hyller. Om vinteren er det store jakker, skjerf og luer som trenger plass. Når dette skal inn i gangen, kan du for eksempel bytte ut noen av skohyllene du brukte til sommersko med uttrekkbare mesh-kurver til skjerf og luer. Da kan du pakke bort både sommersko og skostativ i en eske, så er alt klart til sommeren kommer. Alle våre produkter monteres på knekter og er enkle å bytte ut og bytte om på.

Lagring

Har du loft eller bod med lagringsmulighet, bør du sortere ut klær og sko som ikke er i sesong, og lagre dem her. Børst skoene rene for grus og sand, tørk gjerne sålen med en fuktig klut, og lagre dem i plastkasser eller lagringsposer. Skal flere esker og poser klær og sko som lagres på samme sted, kan du merke dem med etiketter så det er enkelt å finne frem når de skal pakkes ut igjen.

Utnytt høyden

Bor du i leilighet, eller mangler annen lagringsplass, kan du utnytte høyden i garderoben til sesongoppbevaring. Oppbevaringsløsninger med skyvedører lar deg utnytte plassen hele veien fra gulv til tak, og du kan sette sko som ikke er i sesong opp i høyden, mens skoene du bruker kan stå lett tilgjengelig lavere i løsningen. Bruk uttrekkbare skostativ som gir plass til seks par sko i hver, så utnytter du dybden i garderoben også. Bruk de øverste hyllene til klær, gjerne i kasser og bokser.

Les mer om hvordan du utnytter plassen med skyvedører

Elfa - Sesongoppbevaring - Sko

Hyller med ulik dybde

Om vinteren har vi større og kraftigere skotøy enn om sommeren, og de tar naturlig nok større plass. Noen er høye, noen er lave og noen er midt i mellom. For å utnytte plassen kan du kombinere hyller med ulik dybde, og sette de høye skoene på de dype hyllene og de lavere på en grunnere hylle rett over. Et lite triks som kan gi store gevinster i kampen om plassen.

Elfa sesongoppbevaring av sko

Skooppbevaring over gulvet

En ting er sikkert; oppbevaring av sko på gulvet er upraktisk. Du får ikke støvsugd eller vasket gulvet uten å flytte på alle sammen. Når vi sparker av oss de slapsete vinterskoene rett innen for døren i gangen blir det fort kaotisk, og ikke det førsteinntrykket du vil at gjestene skal få av hjemmet ditt. Sko på gulvet i garderoben er heller ikke ideelt ettersom det er her alt støvet legger seg. Så trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet.

Elfa sesongoppbevaring av sko

VIP-parkering til favorittene

Uansett hvor mange skopar vi har, er det alltid noen favorittpar. Ettersom de brukes ofte, har de en tendens til å bli parkert rett innenfor døren og ikke i garderobeskapet. En løsning kan være å ha et lite frittstående skostativ til disse i nærheten av døren, så slipper du å snuble i sko på vei inn. Nå kan du sikre deg en godbit fra vårt sortiment til nettopp dette, for vi relanserer i forbindelse med vårt 70-årsjubileum et skostativ som opprinnelig ble designet på 50-tallet, men som passer like godt i det dagens interiør.

Les mer om vårt jubileum og relanseringen av skostativet her

Elfa sesongoppbevaring av sko

Gi skoene litt stell

Sett av noen minutter i blant til å gi skoene dine litt omsorg. Det er definitivt verdt det! Du gjør jobben enkel ved å oppbevare skokrem og børster i en av våre små kurver, eller henge det på kroker. En click-in melaminhylle er den perfekte arbeidsbenk for skopuss, og med et plastinnlegg på toppen beskytter du hyllen.

Følg disse trinnene for å holde skinnskoene dine i perfekt stand:

1. Rengjøring

Fjern skitt med børste eller en fuktig klut.

2. Pleiemidler

Bruk pleiemidler som beskytter og holder skinnet mykt. Smør på med en ren klut, og gni inn med små sirkelbevegelser. La trekke inn og børst med en skobørste.

3. Skokrem

Påfør skokremen med en ren klut på tørre sko. Gni med små sirkler. Bruk en liten børste for å komme til i sømmene. La tørke. Børst over med en skobørste eller tørr klut. Hvis du ønsker blanke sko, kan du tørke over med en nylonstrømpe. Bruk alltid produkter tilpasset materialet i skoene.

 

Skooppbevaring I Elfa sesongoppbevaring av sko

Gjør det enkelt for de små

Orden i kurvene

 

 

 

 

 

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken