Snarvei til hovedinnholdet
Elfa garderobe skyvedør Artic

Våropprydding i garderoben – Hvor begynner jeg?

Etter en lang vinter er det endelig vår! I garderoben ligger de varme klærne som har reddet oss gjennom vinteren, men som nå plutselig virker både slitne og  kjedelige. Nå vil vi ha farger, lette sko og kult tilbehør. Det er på tide med våropprydding i garderoben, og å gjøre den klar for sommersesongen. Sukker du? Det er ikke vanskelig. Vi gir deg noen enkle sorteringstips!

Start med blanke ark

Start med å tømme garderoben din. Alt skal ut så du kan du støvsuge og tørke av hyllene, og begynne med blanke ark.

Sorter

Gå systematisk til verks og vurder hvert eneste plagg. Ikke legg noe tilbake i garderoben før alt er sortert.

Har det flekker, hull eller er ødelagt?

I så fall; Kast.

Har plagget først og fremst affeksjonsverdi?

Hvis det er et plagg du er glad i, og faktisk bruker jevnlig, skal du selvsagt beholde det. Har det annen affeksjonsverdi, bør du vurdere det.

Bruker du dette plagget jevnlig?

Er svaret nei og det er lenge siden det er brukt, vi sier gjerne over ett år, bør du selge eller gi det bort.

Er det blitt umoderne?

Ikke vent på at moter skal komme tilbake. Oddsen for at gamle klær skal bli moderne igjen og at du faktisk vil bruke dem er liten, så ikke bruk verdifull garderobeplass på slike plagg.

Har det ikke passet på ett år eller mer?

Mange av oss har garderoben full av «gulrot-klær» som vi håper at skal passe igjen. Men er det over ett år siden det passet, bør du vurdere å gi det bort. Unngå å legge det på loftet eller i boden, ettersom du da bare flytter rot fra et sted til et annet.

Passer det til stilen din?

Vi forandrer stilen vår i tråd med trender, livssituasjon og arbeidssituasjon. Etter år med småbarn og mer praktiske klær, kan det hende vi vil investere i litt mer voksne, kvalitetsklær når barna er ute av redet. Hvis vi bytter jobb og den nye arbeidsgiveren forventer formelle arbeidsklær, kan det være på tide å legge om stilen litt. Tenk over hvilken stil du ønsker å ha og behold klær som passer til den.

Klør, klyper eller stikker det?

Hvis et plagg ikke er komfortabelt fordi det klør, stikker eller er ubekvemt, bør du kvitte deg med det.

Ikke degrader klær til koseklær og arbeidsklær

Du trenger plassen til noe annet, så ikke behold klær som skal bli koseklær eller noe du kan male i en eller annen gang. Vi lover at når du skal sette i gang med malekosten, har du garantert noe du kan bruke.

Er det sesong for plagget?

Legg til side plagg som ikke er i sesong. Disse kan pakkes bort og lagres et annet sted.

Ferdig!

Etter denne sorteringen sitter du med igjen klær som er din størrelse, som du bruker jevnlig, er komfortable og som passer stilen din. Før klærne skal inn i garderoben, kan det lønne seg å ta en titt på oppbevaringsløsningene som finnes i skapet ditt. Fyll på med kleshengere, kurver og kroker dersom du trenger det.

Mer hjelp? Tipsene er hentet fra vårt blogginnlegg Kaste eller beholde? Slik rydder du i klærne dine

Elfa garderobe

Våropprydding i garderoben

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken