Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Ingrid - systue og hjemmekontor

Rom for jobb og hobby

Hvem drømmer vel ikke om et rom dedikert til hobbyene sine, eller et inspirerende hjemmekontor der familiens rot er ute av syne? Realiteten er at mange av oss har ikke drøssevis av rom til overs, og derfor må lage multifunksjonelle soner for å få plass til både jobb og hobby. Slik er det hjemme hos Ingrid og familien. De har laget en oppbevaringsvegg der det er god plass til Ingrids lidenskap for søm, og da pandemien satte behovet for hjemmekontor på agendaen, fikk oppbevaringsveggen enda en funksjon.

Oppbevaringsvegg med plass for jobb og hobby

For deg som har fulgt Elfabloggen en stund så husker du kanskje Ingrid som lagde en stor oppbevaringsvegg for å ha et sted å kose seg med hobbyen sin, nemlig søm og håndarbeid? Hun og mannen Stian flyttet inn i den egentegnede eneboligen sammen med døtrene Synna (2) og Minny (4) i 2016. Ingrid jobber som psykolog, men er lidenskapelig opptatt av interiør. Alt i huset er nøye utvalgt, og da det ekstra rommet skulle innredes innså hun at her måtte hun finne en løsning som både var funksjonell og så bra ut.

– Vi lette lenge rundt etter smarte løsninger for jobb og hobby til rommet, men da jeg kom over Elfa på Instagram skjønte jeg med en gang at det var noe sånt vi måtte ha, forteller Ingrid.

På arbeidsrommet ble en hel vegg satt av til oppbevaring av utstyr, tekstiler og redskaper. Ordensmennesket Ingrid elsket at hun endelig hadde full oversikt over alt fra stoffruller til trådsneller.

Les det forrige innlegget om Ingrid her Harmoni på hobbyrommet

Elfa - Ingrid - Hjemmekontor - 6

På tide med skyvedører

Nå skulle steg to i Ingrids plan for det multifunksjonelle arbeidsrommet settes ut i livet. For Ingrid ønsket å dekke det hele med skyvedører fra gulv til tak. I rommet som hele familien deler, ønsket hun muligheten til å skjule pågående syprosjekter på en enkel måte. Hun var klar på at dørene skulle ha speilfyllinger for å få maksimalt ut av plassen og lyset i rommet. Hun valgte vår vakre skyvedørsmodell Forma i designet Trio expand. Effekten av skyvedører med speil slutter aldri å begeistre oss. Bare se hvor lekkert og lyst det ble i tillegg til at rommet føles dobbelt så stort!

Se alle våre skyvedører her

Elfa - Ingrid - Hobby & Hjemmekontor

Lidenskap for søm og system

Det er høyt under taket i rommet, men Ingrid var bestemt på å utnytte plassen hele veien opp. De øverste hyllene bruker hun til å lagre ting hun ikke trenger så ofte. Hun har organisert det i grå esker med lokk som gjør at hyllene ser ryddige ut, og som holder støvet unna. Arbeidsflaten er en ekstra dyp hylle som gir godt med plass til symaskinene. Over bordplaten har Ingrid en tavle med små kroker og bokser til saks, trådsneller og andre småting.

Systue med skyvedører og Elfa innredning

Systue med skyvedører og Elfa innredning

Hjemmekontor når det trengs

Noen ganger trenger man et fredelig sted å sitte og jobbe. Pinnestolen ved kjøkkenbordet mens familien summer rundt har vi vel alle prøvd nå, eller? Ingrids oppbevaringsløsning gir henne mulighet til å løfte symaskinen opp på en av de mange hyllene, rigge seg til med laptopen og svitsje over til jobbmodus. Da kan tavlen brukes til headset, mobillader, håndkrem og alle de andre småtingene som pleier å ligge stuet ned i skuffen på kontoret. Praktisk og oversiktlig i en travel jobbhverdag. Når arbeidsdagen er over, kan hun enkelt trekke for skyvedørene og skjule alt sammen.

Her kan du lese mer om løsninger for hjemmekontor

Hjemmekontor med skyvedører og Elfa innredning

Hjemmekontor med skyvedører og Elfa innredning

Fra roterom til bruksrom

– Vi kunne ikke vært mer fornøyde med skyvedørene! forteller Ingrid. De passer så godt inn estetisk, og siden de produsert på mål ser det ut som om huset er bygget rundt dem. De oppleves solide og enkle å skyve, og de er råflotte å se på. Rommet har gått fra å være et roterom der vi stappet inn alt vi ikke vil ha synlig i stua og på kjøkkenet, til å bli et rom hele familien bruker. Det er blitt så mye lettere å holde orden med Elfa-systemet. Det er enkelt å organisere ting på hyllene, og kvaliteten er imponerende. Nå med skyvedørene foran innredningen oppleves rommet både ryddigere og større. Nå har vi syrom og hjemmekontor til hverdags, og kan bruke det som gjesterom. I tillegg lager ungene «hytte» bak skyvedørene, ler Ingrid.

Trenger du hjelp med planlegging av oppbevaringsløsninger hjemme?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Garderobedesigneren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Enkelte bilder kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se elfa.com for oppdatert sortiment.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken