Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Pakkeliste ferie

5 pakketips til ferieturen

Smart oppbevaring er så mangt. Vi lager oss systemer i alt fra håndveska til garderoben, skrivebordsskuffene og hageboden. Det som skiller gode løsninger fra dårlige er at de utnytter plassen best mulig og at du finner det du trenger – når du trenger det. Det samme gjelder når du skal pakke til ferieturen. Uansett om du bare skal pakke til deg selv eller til en hel familie; vi gir deg 5 gode pakketips!

1. Sett opp en god pakkeliste

I god tid før avreise er det smart å ta seg tid til å lage en god pakkeliste. Pakker du for flere, lager du en liste til hver, pluss en felles liste med ting som reiseapotek, elektronikk, snacks til reisen etc. En god pakkeliste er basert på hvor dere skal reise, hvor lenge dere skal være borte og om dere flyr, kjører bil, tog osv. Det avgjør hvor mye dere kan ha med. Dersom du skriver din egen liste kan det være lurt å gå ut fra hvordan en typisk dag på reisemålet er. Hva trenger du når du står opp, hva trenger du til aktiviteter på reisemålet, skal du pynte deg på kveldene, trenger dere spill eller annen felles underholdning? Sjekk alltid pakkelisten, og kryss av for at alt er med før du reiser!

TIPS; Ta vare på pakkelistene. Kanskje du kan bruke dem på neste tur?

Her er noen pakkelister til ulike ferietyper:

Fjelltur: www.dnt.no

Minimalistisk pakkeliste for voksne på tur: www.dinside.no

Pakkeliste for barnefamilien: www.familieverden.no

2. Finn et område hjemme og legg frem alt du vil ha med

Start i god tid slik at alt som skal vaskes, kjøpes inn eller lånes kan legges klart fortløpende. Bruk et område som du kan avse noen dager slik som et skrivebord, sengen på gjesterommet eller lignende. Lag soner for ulike ting, som klær, badetøy, medisiner, underholdning, elektronikk og alt du trenger i håndbagasjen. Når alt ligger fremme er det lettere å se over at du har alt du trenger. Når det nærmer seg avreise kan du legge alt over i kofferter og vesker. Skal du ut og fly, er det lurt å veie bagasjen hjemme først så du ikke må betale for overvekt, eller må pakke om på gulvet på flyplassen.

Pakketips 1

Bilde: www.foreveramber.co.uk

3. Rull klær – ikke brett

Klær som brettes og presses ned i kofferten blir krøllete og får brettemerker. Ruller du hvert plagg og stabler rullene tett i tett i kofferten, har du full oversikt og krøllfrie klær. Tenk antrekk og plagg som passer sammen når du pakker.

Pakketips 2

Bilde: www.foreveramber.co.uk

4. Pakk alltid det viktigste i håndbaggasjen

Hvis du skal ut og fly, så hender det dessverre at innsjekket baggasje havner på avveie, at noen tar feil koffert eller at den blir sendt til feil destinasjon. For å unngå full krisemodus ved baggasjebåndet, bør alltid de viktigste tingene dine pakkes i håndbaggasjen. Klesskift, medisiner, ladere, briller og kontaktlinser kan være smart å ha i håndbaggasjen. Har du barn som trenger kosedyr, smokker eller tepper, vet du hvor kritisk det er hvis disse blir borte, så ha dem trygt og godt i håndbaggasjen.

TIPS; Skal du på badeferie, kan du bruke en stor strandveske med glidelås som håndbaggasje, så slipper du å pakke ned strandveske i kofferten.

Elfa - Pakkeliste ferie - Håndbaggasje

5. Bruk pakkekuber

Uansett hvor sirlig alt er pakket når du drar hjemmefra, blir det fort kaos i kofferten når du har ankommet reisemålet. Da er pakkekuber en genial investering! Det er poser i ulike størrelser hvor du kan sortere klesplagg, sko, elektronikk og skittentøy uten at alt blir en salig røre i kofferten. Om du ikke finner pakkekuber, kan du bruke mindre vesker og poser du har hjemme.

Elfa - Pakkeliste ferie - Pakkekuber

Bilde: www.foreveramber.co.uk

Flere smarte tips

  1. Første bud for å reise lett er å kun ta med ting du ikke greier deg uten – ikke ting du tror du kanskje kan komme til å trenge.
  2. Sats på å vaske tøy fremfor å ta med skift til alle dagene. Spesielt gjelder det håndklær, undertøy, sokker og t-skjorter.
  3. Reis krøllfritt og hurtigtørkende med nymotens teknologiske materialer som coolmax og lignende. Slike plagg tørker fortere etter vask, og du slipper å drasse på strykejern.
  4. Tenk kombinasjoner når du pakker tøy. Velg farger og plagg som kan brukes sammen, og over hverandre dersom det blir kjølig.
  5. Innkjøp underveis får du plass til om du velger å ta med noe billig og gammelt tøy som du kan kvitte deg med etter noen gangers bruk.
  6. Fyll kosmetikk, kremer og andre nødvendigheter på små flasker i stedet for å ha med familiepakningen. Mange produkter får du nå kjøpt i minipakninger, for eksempel barberskum og sjampo. Det er også mulig å få kjøpt små gjenbruksflasker som du fyller på før avreise. Husk å teipe igjen korker og lokk som kan lekke!

Kilde: DinSide

 

God tur!

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken