Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - innredning til bod og garasje - orden i hageredskapene

Med orden i redskapene blomstrer hagegleden!

Sommeren er hagetid. Men – med rot i hageboden forsvinner fort entusiasmen.

Hagearbeid er en sesongbasert hobby som det kan være både smart og økonomisk å bruke litt energi på å organisere. Ofte har vi hageredskapene liggende i en bod eller garasje. Dette er rom hvor det lett blir rotete og uoversiktlig. Vi stuer bort og glemmer.

Men vi lover – hagegleden vil blomstre hvis du tar deg tid til å lage en god oppbevaringsløsning til alle redskapene. Med hyller og kroker til de store tingene og tavler og bokser til de små, kan du lage deg et smart system hvor alt har sin faste plass og er lett tilgjengelig. Da kan du dyrke hagegleden i stedet for å lete etter ting.

Elfa i garasje og bod - orden i hageredskapene

Våre produkter for garasje og bod

Lag deg et system som gir deg oversikt over småting og verktøy. Du kan montere våre oppbevaringstavler mellom to hengeskinner eller med skruer rett på veggen med fester for oppbevaringstavle. Du får den i flere bredder, og den kan kompletteres med ulikt tilbehør som kroker, redskapsholdere og  og bokser.

Med Elfas beste tips til orden i hagebod og garasje går arbeidet som en lek!

1. Gi alt sin faste plass
Hageredskaper, potter, frø, jord til beplanting passer på små kroker, tavler og bokser, mens større redskaper og verktøy bør henges på større redskapsholdere og kroker.

2. Utnytt takhøyden
Bruk veggene for optimal utnyttelse av plassen. Ting du sjelden bruker, kan lagres høyt oppe. Så lager du en arbeidsbenk av en hylleplate e.l. med oppbevaringstavler over. Her kan du stå og pusle med potter og frø, før du tar med deg det du trenger ut i sola.

3. Hold gulvet fritt
Et gulv som er fritt for rot, gir et ryddig inntrykk og er lett å holde rent. Bruk trådhyller under arbeidsbenken så har du full oversikt og enkel tilgang til alt når du trenger det. Elfas trådhyller tåler mye tyngde og tøff behandling.

4. Rengjør
Skyll eller rengjør redskaper og utstyr før du rydder det på plass, så er det mye hyggeligere når du skal bruke dem neste gang.

5. Sortér
Vær selektiv! Ikke la hageboden eller garasjen være en mellomstasjon for ting du vet du kommer til å kaste. Da vil det være i veien og lage rot. Er ikke tingene brukt på lenge, er sannsynligheten liten for at de vil bli det nå heller.
Halvtomme poser med frø, jord og annet kan kanskje helles over i andre poser og esker for å unngå at du kjøper nytt hver gang? Merk eskene med hva de inneholder.

6. Tenk sesong
Når hagesesongen er over kan du rengjøre og pakke ned så mye som mulig. Bruk plastkasser med lokk som du merker godt og flytter opp på hyller. Da frigjør du mye plass som kan brukes til noe annet i vinterhalvåret.

Flere produkter til oppbevaring av hageredskaper

Elfa - orden i hageboden

Du finner mer inspirasjon og produkter til garasjen og redskapsboden her

Montering

… er enklere enn du tror. Det er bare bærelisten som skrus i veggen, resten hekter du på. Følg de tre stegene under:

Elfa - Montering

Elfa-Door&Wall-Rack-Hage

Trangt om plassen? Alt du trenger er en dør!

Åpne oppbevaringsløsninger gjør alt du trenger lett tilgjengelig uten å være i veien. En dør eller en liten vegg er alt du trenger for å få plass til Elfa Door & Wall Rack! Her kan du henge på tavler, kurver og bokser etter behov. En fullkommen oppbevaringsløsning!

Enkelte bilder kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se elfa.com for oppdatert sortiment.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken