Snarvei til hovedinnholdet

Orden i gangen – en gang for alle

Ville det ikke vært deilig med en gang hvor alt har sin faste plass, som er lett å holde ryddig og hvor alle finner sine ting når tiden er knapp? Vi viser deg hvordan du med noen enkle triks kan gjøre gangen din ryddig og funksjonell – en gang for alle!

Start med blanke ark

Start med å tømme garderoben helt. Da kan du begynne planleggingen med blanke ark og får sortert innholdet før det legges tilbake. Vær litt kritisk og vurder om noe bør kastes, gis bort eller oppbevares et annet sted. Husk å rydde bort ting som ikke er i sesong.

Her kan du lese mer om sortering av klær; Kaste eller beholde? Slik sorterer du klærne dine

Et system som passer for alle i familien

Om dere er mange eller få, bare voksne eller om det er barn i huset – legg opp til et system som passer for alle. Dediker områder, hyller, kurver og kroker til alle i familien slik at når dere kommer hjem, vet alle hvor jakker, vesker og sekker skal være. Barnas plass bør være i deres egen høyde slik at de enkelt kan kle på seg når de skal ut og henge fra seg når de kommer hjem.

En vanlig dag i garderoben

Hverdagen er forskjellig i alle familier. Et godt tips for å få til smart oppbevaring i gangen, er å tenke gjennom din families hverdag. Da kan du innrede med oppbevaringsprodukter som passer. For eksempel synes barn at det er enklere å henge fra seg på kroker enn på kleshengere, så med mange kroker i barnevennlig høyde hindrer du at jakkene ender på gulvet. Til mindre ting som nøkler, solbriller og lommebøker, kan du bruke en oppbevaringstavle med kroker, bokser og små hyller. Det sparer deg for mye stressende leting når du er på vei ut døra.

Start med å tenke gjennom

  • Hva skal oppbevares i gangen?
  • Hva må dere ha lett tilgjengelig?
  • Hva kan oppbevares i høyden?
  • Hva er sesongavhengig og kan pakkes bort?
  • Hva trenger de ulike familiemedlemmene av heng, hyller, kurver og kroker?

Bruk etiketter

Når har du tenkt ut et smart system og ryddet alt på plass, er det viktig å få resten av familien med på laget. Sørg for at alle vet hvor tingene deres skal være og merk hyller og kurver med etiketter. La barna være med å lage sine da vel, så blir de ekstra personlige!

Se alt!

Det beste med en fleksibel, skreddersydd oppbevaringsløsning er at du kan planlegge etter hva du skal oppbevare der. Det viktigste er at du velger produkter som gjør alt oversiktlig og lett tilgjengelig. Uttrekkbare mesh- og trådkurver gjør at du enkelt kan se hva som er oppi. Er det mindre ting som hansker, luer og andre småting, velger du lavere kurver som våre 85 cm eller 185 cm høye kurver. Til fleecetøy, ulltøy og større ting, velger du kurver med høyde 285 cm. Er det smalt i gangen, kan du velge våre kurver med 30-dyp.

Les mer om oppbevaring med 30-dybde her; Nå er orden i gangen en smal sak!

Ingen skitne skohyller, takk!

Støvler og sko drar med smuss, sand og grus inn i gangen. Har du tette hyller blir de fort skitne og stygge. Velg trådhyller eller uttrekkbare skohyller til sko, så faller smusset ned på gulvet, og du kan enkelt støvsuge det opp. Trådhyller tåler også røff behandling og kan raskt tørkes av med en fuktig klut.

 

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken