Snarvei til hovedinnholdet

Elfa samarbeider med Hanna Werning

Da designer Hanna Werning ble spurt om å være gjestedesigner for våre nye skyvedører, Linear, behøvde hun ikke lete langt etter inspirasjon. Blant klassiske Elfa-produkter fant Hanna former og linjer som har vært ikoniske for Elfa siden 60-tallet. Resultatet kan beskrives som Elfas historie, fortalt gjennom en serie kreasjoner som tiltaler øyet like mye som intellektet.

Historisk inspirasjon

Hanna er en av Sveriges mest anerkjente mønsterdesignere og når man ser hennes kreasjoner er det lett å forstå hvorfor. Måten hun har latt seg inspirere av Elfas designarv løfter denne dørserien og hyller Elfas historie på en subtil og vakker måte.

– Elfa har en veldig spennende historie med enkel og funksjonell design. Så jeg studerte deres klassikere fra 50- og 60-tallet for å finne inspirasjon, sier Hanna.

Hanna fant raskt måter å vekke Elfas historie til liv.

– Jeg visste at jeg ville bruke metalltrådene og nettmønsteret i designet mitt, sier Hanna. – Se på skyggene de projiserer, de er så vakre. Det var de som ga meg idéen til mønstrene mine. Utfordringen ble at skyvedørene produseres på mål, så jeg måtte sørge for at dørene ser bra ut i alle størrelser.

Her kan du se hvordan Hanna lette etter inspirasjon blant skygger, former og mønstre.

hanna_tegner

reflect_linear2

Designer Hanna Werning og Elfas Category Developer, Johanna Cahné.

Dette er Linear

Resultatet er vår kolleksjon av skyvedører med navnet Linear. Her har Hanna designet fire ulike mønstre. Gravity, Zack, Flow og Mimic er mønstre som har sitt opphav i linjer og symmetri hos de klassiske Elfa-hyllene og i metalltrådene i tråd- og meshkurvene. Linear finnes også med et vakkert innfelt speil og helt uten mønster, så her er det mulig å mikse og matche.

gravity_zack_linear

flow_mimic_linear

reflect_linear

I vår samling av Fargekolleksjoner for skyvedører 2016/2017 finner du en kolleksjon med Hannas design som vi naturlig nok har kalt – Shaping History.

Hanna Werning

Hanna Werning har en sterk fascinasjon for mønstre og farger, og hun har designet tapeter, postere, tekstiler, porselen, glass etc. for kjente merker som Borås tapeter, Bookbinders Design, Rörstrand, IKEA, Lagom Design, Södra Maltfabriken, Eastpak, Anna Sui og House of Dagmar. Hun er også designer og produsent av sitt eget produkt AnimalFlower wallpaper-postere. Siden 2004 har hun også drevet sitt eget foretak Spring Street Studio i Stockholm.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken