Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Ny garderobe i gangen

Ny garderobe i gangen: Sjekk forvandlingen!

Alle som har flyttet vet at når flytteeskene er i hus og du skal pakke ut uendelige mengder med ting, er det lett å ty til kjappe og midlertidige løsninger. Har du skapt deg noen slike løsninger vet du også at de fort blir permanente, fordi vi ikke orker å ta tak i dem når siste eske er pakket ut. Her kan du se hvordan vi hjalp Christine og familien å gjøre om den upraktiske løsningen i gangen sin.

Den midlertidige løsningen ble permanent

Christine bor i en moderne familie med fire barn, og hun har lenge visst at noe måtte gjøres med gangen i huset deres. Da hun og familien flyttet lagde de en midlertidig løsning i en nisje i gangen til alt av familiens yttertøy, sko og vesker. Løsningen var to skoskap og en garderobestang. Men som med mange midlertidige løsninger, ble den permanent.

Det er ikke alltid at rot og uorden oppstår fordi det er mangel på plass, men fordi oppbevaringsløsningene ikke er praktiske eller tilpasset hverdagen i familien. Gangen i huset til Christine er romslig og har godt med plass. Det er både slagdørsskap og kommoder der, men det var jakker, kåper og sko som lagde kaos.

Uten et ordentlig system på plass var det uunngåelig at det ble rot. Lass av klær ble lesset på den stakkars garderobestangen slik at man måtte grave seg frem til sin jakke. Alle familiens sko var spredd utover. Det ble et irritasjonsmoment for alle i familien, som ønsket seg en ryddig og funksjonell gang.

Slik så det ut i gangen hjemme hos Christine og Adina før de fikk hjelp.

Ny garderobe i gangen

Skreddersydd garderobeløsning

Elfas garderobeeksperter tegnet en skreddersydd garderobeløsning til familien, tilpasset deres behov. ​ Nisjen som skulle innredes var ca. 1500 mm bredt og 1200 mm dyp. Resultatet ble et lite walk-in closet, som er utnyttet til det fulle fra gulv til tak, med hyller, heng og plass til 48 par sko! Foran garderoben ble det satt inn hvite skyvedører som gir et ryddig og stilrent inntrykk. Skyvedørene er modellen Linear, og mønsteret heter Gravity. På baksiden har dørene et annet mønster, så om hun ønsker litt variasjon kan dørene bare snus!

Ny garderobe i gangen

Ny garderobe i gangen

– Disse dørene er helt rå! Dette ble fantastisk bra, og tenk at det ble så mye plass! Det er jo helt utrolig, sier Christine.

Du kan lese mer om Linear her

Ny garderobe i gangen

Enklere hverdag

Christine er kjempefornøyd med skyvedørene og liker spesielt godt at hun kan gå inn i selve garderoben, og enkelt kan lukke dørene når det kommer gjester. De smarte uttrekkbare skohyllene i mesh falt også i smak, og Christine er glad for at de nå slipper kaoset med sko som forsvinner.

Uttrekkbare skostativ finner du her

Med bedre orden og full oversikt blir hverdagslogistikken enklere, og familien slipper å frustrere seg over å ikke finne det de leter etter.

– Jeg liker hyllene til å sortere ting på, de er smarte! Nå kan jeg sortere bort alt som ikke er i sesong og sette det øverst. Løsningen er helt fantastisk, og jeg hadde ikke klart å tenke ut dette selv, sier Christine. Hun legger til at hun gleder seg til å bruke garderoben, i tillegg til at hun allerede ser på andre steder i huset hvor en Elfa-løsning vil gjøre stor forskjell.

På vegger der det ikke er dybde nok til hyller eller uttrekkbare skohyller, er en slik løsning som vi har brukt her være gull verdt. Det er en hengeskinne med mindre meshkurver som hektes på fra gulv til tak. Plass til to par sko (eller vesker, post, skjerf etc.) i hver!

Meshkurven finner du her

Planlegg godt – og du får bedre utnyttelse av plassen i gangen!

  •  Før du planlegger en ny garderobeløsning bør du tenke over hvor mye plass hvert familiemedlem trenger. Hvilke klær og utstyr følger med de ulike aktivitetene gjennom året? Lag et estimat på antall jakker, sko, vesker og tilbehør dere trenger tilgang til (nøkler og post bør også ha en egen plass!)
  • Heng lange plagg ett sted og korte plagg på et annet, så får du oppbevaringsplass til andre ting under de korte plaggene.
  • Har du liten plass? Tenk på at lyse farger på innredningen vil få garderobeløsningen til å virke større.
  • Organiser skoene dine etter sesong. Ved å sortere skoene og ha en løsning der du utnytter plassen helt opp til taket, vil du slippe at sko som ikke er i sesong opptar verdifull plass – samtidig som de fortsatt er lett tilgjengelige.
  • Skyvedører med speil gjør at gangen virker større, lysere og luftigere.
  • Med oppbevaringsløsning fra Elfa kan du enkelt utnytte plassen maksimalt, ved å f.eks. kombinere hyller med ulik dybde.

Her kan du lese mer om smarte løsninger til gangen

Elfa - Ny garderobe i gangen

Vil du ha hjelp med planlegging av gangen din?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av garderobe og nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr nå gratis planleggingsmøte med våre designere. Designeren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken