Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Løsninger for skråtak

Løsninger for skråtak

Mange norske hjem bygges med skråtak i øverste etasje. Ofte er det her vi skal ha soverommene våre og oppbevare klær og sko. Utfordringen oppstår når det skal planlegges gode oppbevaringsløsninger til rom med skråtak, og det er lett å ty til enkle løsninger som ikke gir optimal utnyttelse av plassen. Men det er faktisk ingen grunn til å inngå kompromisser her, for det finnes gode løsninger. Vi gir deg noen her!

SKRÅTAK MED SKYVEDØRER – SKRÅKAPP

Du kan fint velge skyvedører selv om taket er skrått. Med skråkappede skyvedører får du en ryddig og glatt flate som utnytter hver centimeter av veggen. Til våre dørmodeller Estetic, Artic og Forma er skråkappede dører et populært alternativ. Og du, det er faktisk mulig med flere skråkappede dører i én og samme løsning, så det finnes ingen håpløse rom!

Elfa - Løsninger for skråtak

Skyvedør Forma Adapt med bronseprofil og glassfyllingene Crispy white og Cosy cashmere.

SKRÅTAK MED SKYVEDØRER – LANGS SKRÅTAKET

Med skråtaksbeslag, nedforing eller en kile i skråtaket, kan du fint bruke skyvedører for å lage garderobe eller kott langs veggen i skråtaket. Du kan plassere dørene akkurat så langt ut fra veggen som du ønsker, og sette av plass til tradisjonell garderobeinnredning bak eller lage din egen lille walk-in-garderobe.

Elfa - Løsninger for skråtak

Skyvedør Vista Duo med profil i sølv og glassfylling Shiny grey.

Elfa - Løsninger for skråtak

Skyvedør Linear med mønster Mimic.

I denne løsningen er det brukt frittstående innredning, en glimrende løsning når kneveggen bak er lav eller du ikke ønsker å skru i veggen.

Les mer om frittstående oppbevaring her

Elfa - Løsninger for skråtak

SKRÅTAK MED KNEVEGGER – ÅPEN LØSNING

En åpen oppbevaringsløsning gir mye oppbevaringsplass, og en luftig og åpen følelse. Du kan kombinere klesoppbevaring med åpne hyller til pynt og fine ting som tilfører hygge og personlighet til rommet.

Disse bildene er fra en hjemme-hos-sak vi gjorde hos en barnefamilie i Sandefjord. Med skråtak, knevegg og en pipe som gikk gjennom det ene barnerommet, var det en aldri så liten nøtt å designe effektiv oppbevaring. Men resultatet ble både funksjonelt og fint. Med oppbevaring i barnas høyde gjør det ikke noe om taket over er skrått!

Les saken her

Elfa - Løsninger for skråtak

Elfa topphengt Klikk-inn-system med Décor i hvitt.

Elfa - Løsninger for skråtak

Elfa topphengt Klikk-inn-system med Décor i bjørk. OBS! Denne utførelsen i bjørk er utgått og erstattet av hvitt og grått. Se dem her.

SKRÅTAK MED KRIKER OG KROKER

Piper, rør og andre hindringer kan være utfordrende å planlegge rundt. I dette eksempelet løste vi det med en åpen oppbevaringsløsning med lekre tredetaljer for en komplett finish, som et vakkert møbel i rommet. Oversiktlig og med alt lett tilgjengelig. Det beste med Elfa er at løsningen kan formes etter plassen du vil bruke. Hyller og stenger kan kappes, så du får full utnyttelse av plassen.

Les hele saken her

Elfa - Løsninger for skråtak

Elfa topphengt Klikk-inn-system med Décor i bjørk. OBS! Denne utførelsen i bjørk er utgått og erstattet av hvitt og grått. Se dem her.

SKREDDERSYDD

Hos denne kunden ble det tegnet inn en Elfa-løsning tidlig i planleggingen av et nytt tilbygg. Skyvedører i skråtaket lagde en liten walk-in-garderobe med god plass til både vegghengt innredning og hengeplass. Takskinnen ble skjult bak en nedforing for en sømløs og elegant løsning.

Elfa - Løsninger for skråtak

Skyvedør Vista Quattro med prfil i sølv og glassfylling Whipped cream.

Elfa - Løsninger for skråtak

TIPS! Dersom du bygger en liten nedforing i samme farge som veggen kan du plassere skyvedørene så langt ut fra veggen du vil.

Elfa - Løsninger for skråtak

Skyvedør Artic med profilfarge Sanded black og fylling i klart glass.

EKSPERTENS TIPS

Elfa-Kontaktperson-Hilde-Børresen-Istre– Ikke la skråtaket sette stopper for gode oppbevaringsløsninger! Velg skreddersydde og fleksible løsninger som passer i ditt hjem. Ikke velg standardløsninger som utnytter plassen dårlig, går fort i stykker og skaper dødplass eller ødelegger for flyten i rommet. Få hjelp av din lokale Elfa-forhandler. De kan hjelpe deg med å vurdere rommet ditt og designe en løsning sammen med deg. Mulighetene er uendelige og du vil ha glede av gode løsninger hver eneste dag.

Finn din nærmeste forhandler her

 

Enkelte innlegg og bilder på denne bloggen kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se våre produktsider for oppdatert sortiment.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken