Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Skolestart

Ryddig før skolestart

Etter en lang sommer nærmer hverdagen og skolestart seg for store og små. Før hverdagen setter inn, kan det være en god idé å få orden på lekseplassen og barnas ting i gangen. Her får du noen tips!

GANGEN

Det er spesielt gangen og lekseplassen som kan organiseres for å få god flyt i hverdagen. I gangen skal skolesekker, gymtøy, svømmetøy, jakker og sko være enkelt å finne i en travel morgen. Ved å gi alt sin faste plass på kroker, hyller og kurver, kan du spare deg for mye leting og stress.

Elfas Klikk-inn-system er gull verdt i gangen! Det kan du bygge akkurat som du vil, tilpasset de tingene dere har der. Er det små barn i huset kan du velge oppbevaringsløsninger i deres høyde slik at de selv kan rydde tingene sine på plass der de hører hjemme.

Med en krokrekke i barnas høyde på enden av løsningen er det enkelt å henge fra seg gymtøy, jakker og hjelmer.

Elfa - Plass til alt i gangen

Egen barneavdeling

Dersom du har plass i gangen, kan du dedikere et eget område til barna med deres klær, skolesaker og andre ting. Da kan dere lage et system der de selv kan holde orden. Med en hyllekurv nederst i systemet er det enkelt å sette fra seg skoene, og lett å komme til med støvsugeren. I årstider der sko og støvler er våte kan du legge plastinnlegg i hyllene for å unngå sølete gulv. Plastinnlegget er enkelt å løfte ut og vaske.

Elfa - Plass til alt i gangen

Elfa - Plass til alt i gangen

Meshkurver er akkurat passe gjennomsiktige slik at du ser hva som er i kurven. Bruk avdelere for å lage egne rom til vanter og votter, skjerf og luer.

Tips: For ekstra orden i sakene kan du feste etiketter på kurvene!

Elfa - Skolestart - Gang

Alle de små tingene

Barn har utrolig mange småting, og skuffene i gangen blir fort kaotiske. Ta opp kampen mot kaoset ved å dele inn meshkurvene med avdelere, og lage et system. I gangen legger vi fra oss ting på vei ut og inn, så ikke la ting som ikke hører hjemme her oppta verdifull oppbevaringsplass. Eventuelt kan du sette av en kurv til midlertidig oppbevaring ting (kanskje det er noe du har lånt og skal levere tilbake, skal bruke igjen snart e.l) og rydd den med jevne mellomrom.

LEKSEPLASSEN

Uansett om dere gjør lekser ved kjøkkenbordet, hjemmekontoret, på gulvet eller på barnerommet – samle alt barna trenger på ett sted. Bøker, permer og skrivesaker kan ha sin faste plass på en hylle, tavle eller i en uttrekkbar kurv.

Elfa - Skolestart

Ingen rotete skuffer

Skrivebordskuffer kan være en utfordring å holde ryddige. Barn liker å ha oversikt over alt de trenger når de gjør lekser eller tegner, og før du vet ordet av det ligger alt innholdet på skrivebordet på fast basis. Alternativet er rotete skuffer der alt sopes nedi.

Bytt ut skrivebordet med et vanlig bord, og bruk veggen til oppbevaring da vel! Plasser barnas ting i deres høyde, og så kan du utnytte resten av høyden ved å lagre dine ting høyere opp. Da er alt synlig og innen rekkevidde for dere alle.

Tips: En eller flere oppbevaringtavler med kroker og bokser er praktisk til oppbevaring av de minste tingene, men også som magnettavle til beskjeder fra skolen, invitasjoner og viktige papirer.

Elfa - Skolestart

BRUK DØREN

Hvis dere ikke har en egen lekseplass, kan du utnytte plassen på døren med et oppbevaringsystem for dør. Her kan du feste en veggskinne med kurver, tavler, kroker og bokser. Masse oppbevaringsplass og enkelt å lage et supert system. Skinnen festes med klemmefester i topp og bunn, så null hull i døren. Kjekt på barnerommet eller andre dører i nærheten av lekseplassen, men også en super gave til studenten som har flyttet hjemmefra!

Elfa - Oppbevaring på døren

 

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken