Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Kathrine Sørland

Fra kaos til orden hos Kathrine

Hvordan kombinerer man klær- og skodilla med orden i gangen? Noen av oss får ikke nok av skjerf, luer, sko og jakker, men hvor skal vi gjøre av alt sammen? Modell og TV-personlighet Kathrine Sørland lurte på det samme.

Kathrine Sørland er en av Norges største influencere innen livsstil, mote og interiør. Hun har vært å se på norske TV-skjermer i mange år, og med en imponerende følgerskare i sosiale medier er det flere av oss som nesten føler at vi kjenner henne. Men nå skal du få bli med hjem til henne og se at i gangen hennes var det like hverdagslige utfordringer som hos resten av oss.

Hjemme hos Kathrine

Kathrine bor sammen med sønnen Leon (12) i en relativt ny leilighet på Nesøya. Leiligheten er romslig, luftig og smakfullt innredet. Men grunnen til at hun trengte Elfas hjelp var at samtlige oppbevaringsløsninger var upraktiske, upersonlige og gjorde det vanskelig for henne å holde orden og system. I nye leiligheter er det vanlig å sette inn enkle standardløsninger for oppbevaring, men disse er sjelden optimale. Fleksible oppbevaringsløsninger fungerer bedre da de kan bygges om og tilpasses det du skal oppbevare. Så mange gjør som Kathrine, og bytter ut løsningene etter kort tid.

Følg med her fremover, så skal vi vise deg hvordan vi hjalp Kathrine med oppbevaringsløsningene sine – rom for rom. Gangen stod øverst på ønskelisten, da en praktisk gang er viktig i hverdagen for en opptatt dame som Kathrine.

Før

Elfa - Kathrine Sørland

Kathrines gang er lekkert innredet med speil, velurputer og mørke farger. Hun hadde allerede skyvedører, men bak dem rådet kaoset. Garderoben var enkelt innredet med høye trådkurvstativer og en garderobestang. En typisk standardløsning til gang i nybygg. For en som elsker sko og accessoirer var kurvstativene langt fra praktiske, og garderobestangen var så overbelastet at den var i ferd med å løsne fra veggen. Med stappfulle og uoversiktlige kurver var det nærmest umulig å finne noe.

– Jeg har gitt opp å holde orden her, og resultatet er at det er veldig vanskelig å finne ting. Det har blitt til at jeg bare stapper ting oppi kurvene. Og jeg har bare gått og ventet på at den garderobestangen skal kollapse, ler Kathrine.

Kathrine gikk på oppgaven med å rydde og sortere med friskt mot. Alt som ikke var i sesong ble sortert bort og lagret i boden. Det hun ikke brukte ble solgt, kastet eller gitt bort. Leon er også glad i kule sko og jakker, og siden han har rommet sitt i tilknytning til gangen, fikk han sin egen garderobe på rommet sitt. Det frigjorde plass i garderoben i gangen.

– Det er overraskende deilig å få sortert dette! Og så fint å tenke på at noen andre kan få glede av det jeg ikke bruker, sier hun fornøyd.

Her kan du lese mer om hvordan du sorterer og lager system i gangen

Graphite

Ettersom Kathrine hadde skyvedører fra Elfa i gangen allerede, var oppgaven å lage en innredningsløsning som var skreddersydd for henne. Hun valgte topphengt Klikk-inn-system i vår nye farge Graphite som passet perfekt til de mørke veggene og stilen i gangen. Topphengt innredning på veggen tåler mye vekt, og holder gulvet fritt og enkelt å støvsuge.

– Jeg digger fargen på innredningen. Den passer min stil mye bedre enn den gamle. Og så deilig å slippe den gamle hvite hylleplaten øverst. Der var det umulig å se hva som lå, så jeg måtte bare sikte og hive ting opp der, forteller hun.

Elfa - Kathrine Sørland - Skyvedørsgarderobe - Gang

Elfa - Kathrine Sørland - Skyvedørsgarderobe - Gang

Meshkurver

Innredningen fikk uttrekkbare meshkurver med avdelere, noe som gjør det enklere å lage system og skille ulike kategorier av accessoirer fra hverandre. Da kan skjerf, luer, vanter og småting få sin faste plass slik at de er enkle å finne når tiden er knapp og Kathrine skal ut døra om morgenen.

Elfa - Kathrine Sørland - Meshkurver - Gang

Elfa - Kathrine Sørland - Meshkurver - Gang

Hengeplass

Henget i gangen ble forbehold de jakkene hun bruker mest, og som er i sesong. Ettersom garderobestangen er festet i innredningen, og ikke med plastfester i veggen, tåler den mer vekt og kan justeres i en praktisk høyde.

Hyller

Trådhyller er gull verdt i gangen! De tåler tøff bruk og kan tørkes av med klut om de blir skitne av sko og støvler. Med trådhyller ser du det som står på de øverste hyllene også, så det er enklere å holde oversikt og finne ting. Kathrine brukte den øverste trådhyllen til hatter og sommersko. Å flytte sko opp og ned i garderobeløsningen etter sesong er en praktisk måte å utnytte takhøyden på dersom du ikke vil eller kan lagre skoene et annet sted.

Elfa - Kathrine Sørland - Skohyller - Gang

Elfa - Kathrine Sørland - Skohyller - Gang

Skohyller

Med den imponerende skoparken Kathrine har var det et must med uttrekkbare skohyller i gangen. Hver hylle har plass til seks par sko, så det er den beste måten å lagre sko på, og i hvert fall hvis du har begrenset plass.

Les mer om smart oppbevaring av sko her

Ny hverdag med ny garderobe

Nå har Kathrine levd noen måneder med den nye garderoben i gangen.

– Jeg er så fornøyd med hvordan det er blitt! Elsker at jeg endelig har fått system i gangen, og ikke minst elsker jeg fargen på innredningen. Nå kan jeg til og med ha skyvedørene stående åpne med den beste samvittighet!

Bli bedre kjent med Kathrine Sørland på hennes Instagram

Trenger du hjelp med planlegging av gangen din?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av garderobe og nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Garderobedesigneren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan velge å bestille produktene fra oss og få alt hjemlevert, eller ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken