Snarvei til hovedinnholdet
Elfa i garasje og bod - orden i hageredskapene

Herlige høst!

Med høsten kommer den deilige friske og kjølige høstluften. Det er plutselig kaldt om morgen og gult løv drysser fra trærne. Høsten er også høytid for hagearbeid. Nå skal hagemøblene pakkes vekk, blomsterkrukkene tømmes, hekkene klippes og plenen rakes. I slike sesongskifter er det viktig å ha orden i bod og garasje. Med våre beste tips til orden i hageboden går arbeidet som en lek!

Opprydning

For det første bør sommertingene rengjøres og pakkes vekk. Velg oppbevaring som holder dem like fine frem til neste sesong. Bokser med lokk, kroker, hyller og tavler er smarte å ha i garasjen og boden. Merk dem godt med hva de inneholder så finner du enkelt frem til våren. Plasser det slik at det ikke stjeler plassen til vinterutstyret og det du trenger å ha lett tilgjengelig i den kommende sesongen. Plassen oppe under taket kan jo være et smart alternativ?

garasje2

Hagestell

Når det gjelder hagearbeidet, går det mye lettere når du har oversikt over det du trenger av redskap og verktøy. Med hyller og kroker til de store tingene og tavler og bokser til de små, kan du lage deg et smart system hvor alt har sin faste plass og er lett tilgjengelig. Raker, river, sakser og koster er gode hjelpere når hagen skal gjøres klar for vinteren. Disse henger du enkelt opp på redskapsholdere på en bærelist eller kroklist slik som vi har gjort her eller skrur dem rett på veggen.

garasje1

Tips til ryddig bod og garasje

1. Del boden eller garasjen inn i seksjoner
Hageredskaper, sportsutstyr, biltilbehør og sommerutstyr hver for seg.
2. Utnytt takhøyden
Bruk veggene for optimal utnyttelse av plassen. Bod og garasje er full av ting vi sjelden bruker, disse kan lagres høyt oppe.
3. Hold gulvet fritt
Et gulv som er fritt for rot, gir et ryddig inntrykk og er lett å holde rent. Og så blir det plass til bilen!
4. Skyll eller rengjør redskaper og utstyr før du rydder det på plass
Da er det mye hyggeligere neste gang du skal bruke det.
5. Vær streng når du sorterer
Ikke la boder og garasjer bli en mellomstasjon for ting du vet du kommer til å kaste. Da vil det være i veien og lage rot. Er det ikke brukt på lenge, er sannsynligheten liten for at det vil bli det nå heller. Spør deg selv; lagre, selge eller kaste?

garasje3

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken