Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Barnerom - Orden med barn i huset

Hvordan holde orden med barn i huset?

Å få barn til å rydde rommet sitt er en evig kamp, men med disse tipsene er det større sannsynlighet for at barna går med på å holde orden på rommet – i alle fall at de rydder opp igjen etter seg.
Barn har mange ting og for å holde orden og system på barnerommet, er det helt nødvendig med en fleksibel og slitesterk oppbevaringsløsning. Etter hvert som barna blir større, fylles det stadig på med klær i større størrelser og nye leker sniker seg inn.

Lag det perfekte tegnebordet

Barn elsker å tegne, male og pusle! Bygg et enkelt tegnebord av to lave kurvstativ med en melaminplate på toppen som arbeidsbord. Fest et par av våre aviskurver på siden av stativet for oppbevaring av tegnepapirrullen og plasser en stropp over platen for å holde papiret på plass. Tusjer, fargeblyanter, fargeleggingsbøker og andre hobbysaker kan legges i mesh-kurver med uttrekksstopp så ikke kurvene trekkes for langt ut.

Elfa tegnebord

Smart oppbevaring av leker

Mesh-kurver er finmaskede og tette nok til at småting ikke faller ut, samtidig som de er transparente nok til at du ser hva som er i kurven. De passer til selv de minste lekene som legoklosser og Barbie-sko, og de kan lett trekkes ut og fraktes rundt. Det er koselig når barna leker i stua, men vi vil gjerne rydde lekene vekk etterpå.

Elfa meshkurv

Velg fleksibel klesoppbevaring til de små

Små barn har små klær og klærne deres tar ikke så mye plass. Derfor er det smart å ha en fleksibel oppbevaringsløsning der hyller, kurver og klesstenger enkelt kan flyttes, og ikke minst bygges på, i takt med at barnet vokser. Velg grunne hyller, som gir oversikt og forhindrer at tøy som er for smått siger bakover og opptar plass lenge etter at det ikke er i bruk mer. Sortere, lagre, kaste og gi bort, samt bygge om og bygge på. Slik vil plassen alltid utnyttes maksimalt.

Elfa barnerom

Oppbevaring for alt

«Alt på sin plass» er fundamentet for orden og system på barnerommet. Monter en garderobestang mellom to kurvstativ, så har du hengeplass til barnas favorittklær. Med kurver i ulike størrelser, kan alt få sin faste plass. Lekebiler, kosedyr, spill, dukkeklær osv. Hvis du lager etiketter med bilder av det som er i kurven, kan selv de minste barna hjelpe til å rydde. Husk å bygge løsningen i en slik høyde at barna enkelt får tak i tingene sine.

Elfa barneklær

Rydd plass til en hobby eller fler

Finnes det ledig plass på barnerommet som er ca. 60 cm bred og 15 cm dyp? Da kan du lage et hobbyhjørne! Sett opp en oppbevaringstavle på veggen, enten med veggfester eller på en eksisterende Elfa-løsning med bærelist og hengeskinne. Fest små transparente bokser på tavlen og fyll dem med perler, strikk, glitter og annet som vanligvis blir rot i større esker og skuffer. Når det du trenger er organisert og lett tilgjengelig kommer inspirasjonen lettere! Velger du de frittstående boksene, så er de perfekte på våre vendbare hyller – sett dem sammen slik du ønsker og ta med deg dem du trenger til dagens prosjekt. Ha det gøy!

Elfa barnerom hyller

Flere tips til orden på barnerommet:

1. Sorter
La barna være med å sortere sakene sine. Gjør det til noe hyggelig ting dere gjør sammen. Gå gjennom smått og stort og lag tre kategorier; beholde – gi bort – kaste. Mange synes det er stas å tenke på at andre barn kan bli glad for ting de ikke bruker lenger.

2. Gjør det enkelt å holde det ryddig
Mange ryddesjauer blir kortvarige affærer etter hvert som lekene dras ut igjen. Velg oppbevaring som enkelt kan flyttes rundt og ryddes tilbake.

3. En kurv for alt
Med kurver i ulike størrelser, kan alt få sin faste plass. Lekebiler, kosedyr, spill, dukkeklær osv. Hvis du lager etiketter med bilder av det som er i kurven, kan selv de minste barna hjelpe til å rydde.

4. Bruk etiketter
Selv de minste barna kan være med å rydde hvis du lager etiketter hvor du tegner det som skal være i kurven.

5. Innarbeid rutiner
Ha en fast rutine for ryddingen og gjerne til samme tid hver dag. Hver ettermiddag før leggetid kanskje? Både barn og voksne sover best i ryddige og rolige omgivelser. Gode rydderutiner er en investering i fremtiden ettersom barna blir vant til å rydde og bidra til fellesskapet hjemme.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken