Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Hjemmekontor - Topphengte skyvedører

Det moderne hjemmekontoret

Mange av oss har laget improviserte hjemmekontor på kjøkkenet, i stuen eller gangen. Men nå tyder mye på at vi også i fremtiden vil jobbe mer hjemme enn tidligere. Det er lett å føle at man er på jobb hele tiden når man aldri får ryddet bort kontoret, så det er kanskje på tide å få på plass et mer praktisk og funksjonelt hjemmekontor?

Løsninger for alle rom

Noen har et eget arbeidsrom hjemme, mens andre har bare en liten vegg eller et flerbruksrom som kanskje er gjesterom og lagringsrom i tillegg. Det finnes gode løsninger for alle disse, men uansett hvor mye plass du har tilgjengelig, er det noen ting som er viktige. Arbeidsplassen bør være smart innredet, ha plass til det du trenger, og være lett å holde ryddig. Vi anbefaler også å bruke veggen over arbeidsplassen i så stor grad som mulig. Da utnytter du plassen best.

Elfas velkjente Klikk-inn-system er enkelt å montere, og det er kun bærelisten i toppen som skrus fast i veggen. Resten bare hektes på. Innredningen er fleksibel og holdbar, og kan bygges om tilpasses i det uendelige. Det som var hjemmekontor kan bli bokhylle, og det som var garderobeløsning kan monteres opp igjen på vaskerommet.

Les mer om Klikk-inn-systemet

Et fleksibelt hjemmekontor bak skyvedører

Tenk at arbeidsplassen skal passe interiøret i hjemmet ditt, ha sin definerte plass i rommet, og at du skal beholde mest mulig luft og lys. Et enkelt grep er å sette opp skyvedører og lage et lite rom i rommet, og du kan avgrense et område til kontorplass – ikke et helt rom. Kontorplassen skjules, og du kan lukke dørene etter endt arbeidsdag. Bak skyvedørene kan du innrede med vegghengt innredning tilpasset dine behov. Ettersom dørene produseres på dine mål, gir de også oppbevaringsplass helt opp til taket. Velger du topphengte skyvedører uten gulvskinne, kan du plassere en god kontorstol inntil pulten uten å måtte rulle over en terskel.

Les mer om topphengte skyvedører

En annen fordel med en slik løsning er at den plasseres stort sett hvor som helst. Skyvedørene kan velges med fyllinger som gjør at de smelter diskré inn i interiøret, for eksempel i samme NCS-farge som du har på veggen. Eller du kan velge fyllinger som gjør dørene til et blikkfang og en spennende del av interiøret. Speildører vil faktisk gi følelsen av mer plass, en luftig følelse og reflektere lyset rundt i rommet. Perfekt til gang og soverom.

Les mer om våre skyvedører

Elfa - Hjemmekontor - Topphengte skyvedører

Elfa - Hjemmekontor - Topphengte skyvedører

Innredning som passer deg

Du kan lage en arbeidsflate av en melaminhylle eller en av Elfas fine Décor-hyller i malt tre. På veggen kan du ha en oppbevaringstavle der du kan feste kroker til headset, små bokser til mobillader, håndkrem og alle de andre småtingene som pleier å ligge stuet ned i skuffen på kontoret. Praktisk og oversiktlig i en travel jobbhverdag, og skulle gjester ringe på er det bare å trekke for dørene.

Elfa - Hjemmekontor

Et multifunksjonelt hjem

I et moderne hjem vil vi utnytte plassen best mulig. Vi vil ha multifunksjonelle rom med flere bruksområder, som passer til familien og hverdagen vår. Vi har ikke et rom som bare kan være kontor eller gjesterom. Et enkelt grep for å gjøre et rom multifunksjonelt er å sette opp skyvedører på én vegg. Er rommet lite vil speildører gi enorm effekt. Da vil du kanskje ikke ha behov for å gjemme hjemmekontoret bak dem, men bruke plassen til oppbevaring av klær, sengetøy, håndklær eller det du måtte trenge lagringsplass for. På en av de andre veggene kan du lage et luftig hjemmekontor med Elfas hyllesystem og fine ting som selv gjestene kan beundre om rommet også er overnattingsplass for gjester.

Hjemmekontor på veggen

Den andre løsningen er en åpen og vegghengt kontorløsning. Da er det være viktigere at det ser pent ut, og at løsningen ikke krever for mye dybde eller okkuperer verdifull gulvplass. Mange kvier seg for å sette inn et klumpete og plasskrevende skrivebord. Elfas hyllesystem med veggskinner og melaminhyller er en tidløs klassiker som kan skreddersys til alle bredder og hyllene kommer med ulik dybde. Her kan du lage en løsning som er akkurat så stor som plassen tillater eller så mye plass du er villig til å avse.

Med en dypere hylle som arbeidsflate og grunnere hyller over holder du fortsatt gulvet fritt og beholder en luftig og romslig følelse. Sørg for å sette ting du blir glad av på hyllene, i tillegg til jobbutstyret. Grønne planter, bilder og pynteting fresher alltid opp. Skal du ha bøker på hyllene kan du supplere med bokstøtter og endegavler på hyllene. Og du har den samme fordelen som med skyvedørsløsningen dersom hjemmekontor-dagene er over; hyllene kan flyttes, kappes til eller du kan legge til flere hyller for en ren bokhylle-løsning.

Les mer om Hyllesystem

Elfa - Hjemmekontor

Eller kanskje det er barn hjemme som kan overta den som pusleplass til tegning, LEGO eller lekser? Da er det bare å flytte arbeidsbordet noen hakk ned, så det passer til barnets høyde.

Elfa - Hjemmekontor

Enkelte bilder kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se elfa.com for oppdatert sortiment.

Fikk du lyst til på nytt hjemmekontor nå?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av garderobe og nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Designeren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er hjemmekontor, soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Start planleggingen

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken