Snarvei til hovedinnholdet
Orden i gangen hos ByBenedicthe

Enklere hverdag med orden i gangen

Synes du også at det er vanskelig å holde orden i gangen? I mange norske hus, og særlig i eldre hus, er det bare et vindfang eller en liten gang der det ikke er plass til annet enn noen knagger på veggen. Hva gjør man da med jakker, sko, vesker og sportsutstyr? Denne utfordringen stod Benedicthe ovenfor i sitt over 100 år gamle hus.

Orden i gangenJakten på smarte løsninger

Benedicthe Bjerke er kjent som livsstil- og moteblogger, og det over 100 år gamle huset hennes er en herlig miks av historisk sjarm og sassy stilsikkerhet. Her bor hun med mann og to små barn. Du finner mange lekre bilder fra huset hennes på bloggen ByBenedicthe.no.

Som mange andre gamle hus, er det et lappeteppe av ombygninger gjennomført av husets beboere gjennom årene. Gangen er åpnet opp, men den mangler veggflater til oppbevaring. Dører, vinduer, kott og en trapp opp til andre etasje hadde hittil satt kjepper i hjulene for effektive oppbevaringsløsninger.

– Jeg har vel egentlig gitt opp denne gangen litt. Det blir bare midlertidige løsninger, og med småbarn i huset blir det fort rotete, forteller Benedicthe.

Skyvedører for maksimal utnyttelse av plassen

Mellom inngangsdøren og kjøkkenet er det et ca 1200 mm ledig område, og her hadde Benedicthe et lite og upraktisk skap. På grunn av en downlight i taket kunne løsningen ikke gå lenger ut enn 43 cm, så her gjaldt det å lage en kompakt og effektiv løsning som rommet mest mulig, uten å lukke rommet eller få det til å føles trangt. Skyvedører som gir oppbevaringsplass fra gulv til tak er den perfekte løsningen når du vil utnytte plassen maksimalt.

Med skreddersydd oppbevaring ble det orden i gangen

I skyvedørsgarderoben på soverommet sitt har Benedicthe det lekre matte glasset, Frosting white. Med samme glassfylling i den nette og minimalistiske skyvedørsprofilen Vista, smeltet garderoben sømløst inn i interiøret, og rommet beholdt den åpne følelsen. Med 30 cm dyp innredning fra gulv til tak, ble det god plass til familiens ting. Hyller til sykkelhjelmer, vesker og sko, samt godt med meshkurver til vanter, luer, skjerf og andre småting.

Orden i gangen hos ByBenedicthe

Tips! Gjør som Benedicte og velg minst én lav kurv til solbriller og andre småting. Da er det lettere å beholde oversikten og du slipper å grave i «kaos-skuffer». Du kan legge til avdelere for å dele kurven inn i mindre rom også.

 

Orden i liten gang hos ByBenedicthe

Funksjonelt for store og små

Benedicthe forteller at det faktisk har forandret hverdagen at gangen nå er ryddigere, mer oversiktlig og hyggeligere for gjester og familien å komme hjem til.

– Jeg er veldig fornøyd med løsningen vi har gått for, og det er virkelig superfunksjonelt både for store og små. Mitt største ønske for garderobeløsningen var masse plass til sko! Vi er jo tross alt fire personer med flere par sko hver, så det blir fort fullt i gangen når de ligger strødd rundt. Jeg er glad for å kunne gjemme unna det rotet jeg ikke ønsker å ha synlig.  Skohyllene er også veldig praktiske da de er laget i mesh slik at skitten enkelt kan støvsuges opp fra gulvet.

Orden i liten gang hos ByBenedicthe

Orden i liten gang hos ByBenedicthe

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken