Snarvei til hovedinnholdet
Garderobe på barnerommet

En walk-in som vokser i takt med barna

Vi er hjemme hos den svenske fotografen Angelica, som driver bloggen angelicasandberg.se. Sammen med sin samboer og to døtre, er hun midt i oppussingen av 70-tallshuset sitt i Motala.

Angelica bestemte seg for å droppe garderobeskap på de eldste døtrenes soverom, for å beholde så mye gulvplass som mulig. I stedet valgte hun å lage en drømmegarderobe til dem i det lille kottet som ligger i forbindelse med rommet. Innredningen i rommet kan vokse i takt med jentene og tilpasses etter hvert som behovene (og høyden) deres endrer seg.

Elfa make-over walk-in-garderobe

Slik så rommet ut før oppussingen. Det var mørkt, rotete og uten system. Her var det bare å brette opp ermene og rydde og male. På gulvet ble det lagt deilig, mykt teppe.

Elfa make-over walk-in-garderobe

Elfa walk-in-garderobe

Alt på sin plass

Jentene fikk være med å organisere rommet selv, slik at de nå er toppmotivert for å holde det ryddig. En favorittdetalj som stod høyt på ønskelisten deres, var tilbehørsskuffen med lokk, som nå rommer alt av smykker, hårpynt og spenner.

Elfa walk-in-garderobe

Elfa walk-in-garderobe

Fleksibel innredning

Foreldrenes ønske var en fleksibel innredning som utnytter rommet best mulig, tross skråtak, grunne vegger og en luftventil midt på veggen. At sideveggene kun var 32 cm var ikke noe problem – jentene fikk hyller på hver sin side av døren, med bøylehengere under der klærne henger «på tvers». Inntil videre bruker barna bare de to nederste hyllene, for å kunne rekke opp til alt de trenger. De øvrige hyllene bruker familien til sesongoppbevaring og klær de venter på at minstemann skal vokse inn i. På hyllene er det plassert avdelere for å holde orden på klesstablene.

«For en drøm»

På veggen under skråtaket ble det montert en bærelist der alle skinner, kurver og hyller henger – uten å blokkere luftventilen. For å holde orden på små plagg som sokker, undertøy og nattkjoler i kurvene, ble de delt inn i seksjoner med avdelere. Angelica ble overrasket over hvor mye klær garderoben rommer etter renoveringen, og hvor mye morsommere det er å brette og henge på plass klær nå som de har et system som fungerer.

Nå drømmer Angelica om å rive ned standardgarderoben i sitt og samboerens soverom og erstatte den med en måltilpasset Elfa-garderobe med skyvedører…

Les mer om oppbevaring på barnerommet

Les mer om oppbevaring i rom med skråtak

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken