Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Plass til alt i gangen

En gang med plass til alt

I et sjarmerende rekkehus fra 1974 bor Elisabeth, Preben og deres datter Annie på 5 1/2 år. De hadde lenge grublet på hvordan de skulle få orden i gangen, og unngå «rotesoner». Familien ønsket at alt som hører hjemme i 1. etasje skal oppbevares der. Utfordringen var at den eneste oppbevaringsplassen i 1. etasje er i gangen. Og hvordan skulle alt få plass der?

FØR

I gangen skulle altså yttertøy, skjerf, vanter, sko, kjøkkenhåndklær, elektronikk-dingser, rengjøringsredskaper osv. dele plassen. Vår oppgave var å oppfylle Elisabeths ønske; «en gang som dekker alle våre oppbevaringsbehov».

Slik så gangen ut:

Elfa - Plass til alt i gangen

LANG, SMAL OG MØRK GANG – MEN MED POTENSIALE

Til tross for at gangen er relativt liten og smal, var det stort potensiale og gode muligheter for å få mer ut av plassen. Midlertidige og lite effektive løsninger ble byttet ut, og forhenget som har erstattet et par eldre feilmonterte skyvedører, ble tatt ned. Nye skyvedører og skinner fra Elfa ble montert. Bak dem ble det satt opp en oppbevaringsløsning til foreldrene, men med plass til gjesters yttertøy.

Skyvedøren Linear har utfreste mønster, er diskré og et perfekt tilskudd til Elisabeths interiørstil.

EN ROLIGERE FØLELSE

Huset har en åpen planløsning, og fra stue/kjøkken kan man se ut i gangen. For å gi et ryddigere uttrykk ble uttrekkbare kurver, garderobestenger og skohyller gjemt bak skyvedører.

ANNIE HAR FÅTT SIN EGEN OPPBEVARING

Til høyre for ytterdøren, rett ovenfor foreldrenes garderobe, fikk Annie sin helt egen oppbevaringsløsning. Familien hadde et sterkt ønske om å beholde lyskilden, dvs. dagslyset som kommer inn ved siden av inngangsdøren. Elfas 30-konsept passet perfekt her da det kun er 36 cm dypt. Vi monterte bærelisten på veggen i barnevennlig høyde, og på den henger alt annet: hengeskinner, kroker, uttrekkbare kurver for god oversikt og hyllekurver til sko. Annie virket veldig fornøyd med løsningen da hun enkelt kunne henge fra seg jakken sin, og legge hodetelefonene sine i en av kurvene.

Elfa - Plass til alt i gangen

IDÉER

Avdelere til kurvene

Dersom du ønsker å dele inn meshkurvene dine i ulike rom, har vi noen smarte avdelere som du enkelt klikker fast i kurven. For å unngå å miste én av hanskene i paret, har Elisabeth funnet sin egen smarte løsning med klesklyper. Et smart triks!

Krokrekker

Krokrekker på siden av knekten er perfekt til å henge fra deg vesker, skjerf, skohorn og nøkler.

Godlukt i garderoben

Dekorative ringer i sedertre tres på kleshengeren og gir frisk duft i tillegg til at de sies å holde møllen borte.

Elfa - Plass til alt i gangen

 

EN GLAD FAMILIE

Hva synes du om resultatet, Elisabeth?

– Det ble en skikkelig bra og komplett løsning! På min og Prebens side kan vi enkelt holde orden på klær, sko, kjøkkenhåndklær, tilbehør og rengjøringssaker. Annie er superfornøyd med å ha sin egen oppbevaringsløsning. Like fornøyde som vi er med å slippe å snuble over sko og yttertøy som tidligere havnet på gulvet i gangen fordi Annie ikke rakk opp. Nå skal jeg bare style om litt, slik at jeg føler at jeg har satt mitt personlige preg på gangen, sier Elisabeth og ler.

Resultatet ser du her! Ble det ikke fint?

Du kan planlegge din løsning i vårt planleggingsverktøy eller få hjelp hos din lokale Elfa-forhandler.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken