Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Walk in - Makeover

Fra mørkt kott til lys walk-in

Mange av oss drømmer om walk-in garderobe, men de færreste har et helt rom å avse. Men – en walk-in behøver ikke være et stort rom! Med riktige oppbevaringsløsninger og god lyssetting, kan selv et lite kott eller en bod bli en fullgod walk-in garderobe. Vi hjalp Ellen med boden som hadde skapt hodebry siden de kjøpte huset.

– På grunn av denne loftsluka så har jeg aldri funnet noen gode løsninger her inne, forteller Ellen og peker på luka i taket i det lille kottet. – Veggen foran må stå tom så man kan dra ned stigen og veggen bak kan vi heller ikke bruke til noe. Da kolliderer luka med innredningen når den åpnes. Ikke kan vi bygge noe foran døråpningen heller. Jeg må innrømme at jeg har gitt opp dette rommet litt, sier hun.

Rommet er rundt 3 kvm stort og har altså en loftsluke i taket. Ettersom det har fungert som rotekott har det heller aldri blitt pusset opp. Med gulvbelegg og brun tekstiltapet var det lite som minnet om walk-in garderobe. – Den bakre veggen har vi brukt til heng, mens resten sakte men sikkert har fylt seg opp med diverse rot.

Vi fikk frie tøyler til å innrede rommet, og vi så raskt at her var det muligheter! Her ser du en skisse av rommet der de beige feltene markerer soner der det var mulig å plassere innredning uten at den står i veien for dør eller loftsluke.

Ut med det gamle og inn med det nye

Først fikk rommet nytt gulvteppe, bedre belysning og en ny fresh veggfarge. Planleggingen gikk ut på å få mest mulig ut av den begrensede plassen, samtidig som rommet skulle føles praktisk og enkelt å holde ryddig. En god start er å legge opp til sesongoppbevaring, det vil si at klær og sko som ikke er i sesong, ryddes opp på loftet eller andre lagringsplasser. Det frigjør plass, pluss at du får sortert tingene dine mellom hver sesong. Kanskje er det plagg du ikke liker lenger, ikke passer, er blitt umoderne osv. Slik holder du kontroll på mengdene.

Voila! Straks freshere med lyse vegger og ny takspot. Gulvet fikk et mykt teppe i gråtoner.

Garderoben klar for innredning

Vi innredet bakveggen med mye hengeplass. Heng i to høyder er en smart måte å utnytte plassen maksimalt på. Så kan du heller ha et smalere langt hengt til lange kjoler, bunad osv. Med en trådhylle i toppen er det fortsatt plass til å lagre større gjenstander og ting du ikke bruker så ofte.

Den korte veggen til venstre kunne vi innrede med uttrekkbare meshkurver og trådhyller. Vi valgte krokrekker på den øverste og midte knekten til vesker, smykker, skjerf etc.

På den høyre veggen innredet vi med kurver fra gulv til tak. Kurvene fra vårt Utility Door and Wall Rack-konsept er 14 cm høye og du får plass til to par sko i hver. Med 12 kurver ble det plass til mange par sko i tillegg til at vi rullet opp belter i en kurv og brukte et par kurver til vesker.

På døren inn til garderoben hang vi et speil, slik at hun kan velge antrekk i nærheten av garderoben. Et smart tips både for å spare tid og unngå unødvendig rot.

Lett å holde walk-in-garderoben ryddig

Etter noen uker besøkte vi Ellen igjen for å se om rommet fungerte.

– Vi tenkte oss godt om før vi la inn alle klærne våre igjen. Vi startet med å sortere skikkelig. Kastet, ga bort og la noe opp på loftet. Så nå har vi kun de klærne og tingene vi trenger enkelt tilgang til her. Vi er spesielt fornøyd med skooppbevaringen og at det er så mye hengeplass. Klær som henger er lett å holde oversikt over og de blir ikke krøllete eller får brettemerker. Dette er virkelig blitt et praktisk og fint rom og vi er så fornøyde!

Vil du tegne din egen løsning? Prøv vårt planleggingsverktøy!

 

 

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken