Snarvei til hovedinnholdet
De beste tipsene til et ryddig vaskerom

De beste tipsene til et ryddig vaskerom

Vaskerommet blir ofte nedprioritert når hjemmet skal innredes, men vi har vel alle opplevd at et rotete vaskerom kan skape både frustrasjon og stress. Vi trenger plass til å sortere klesvasken og brette de nyvaskede klærne. I tillegg skal vaskepulver, skyllemiddel, vaskeposer, strykejern og strykebrett være lett tilgjengelig og ha sin faste plass. Og ikke minst; hvor legger vi alle de single sokkene som venter på partneren sin? Med noen enkle grep på vaskerommet vil klesvasken gå som en lek!

Arbeidsplass på vaskerommet

Uansett om du har mye eller lite plass bør du utnytte veggene så gulvet holdes fritt for klær og annet rot. En god start på et praktisk vaskerom er luftige hyller og uttrekkbare kurver, enten i et hengesystem eller i et kurvstativ. Da blir det enkelt å holde orden på, og få tak i, alt du trenger. Sørg for en skikkelig arbeidsflate, så du kan sortere og brette klesvasken. I et topphengt Klikk-inn-system kan du bruke en eller flere arbeidshyller i metall til å lage brette-brenk. Til kurvstativene har vi topplater.

Skittentøyet kan du oppbevare i meshkurver eller oppbevaringsbager. Få så mye som mulig opp fra gulvet så det blir lett å holde gulvet rent, ettersom støv, sand og gress har en tendens til å snike seg inn på vaskeromsgulvet.

Elfa - Vaskerom - Arbeidshylle

Den perfekte vaskeromskurven

Våre oppbevaringbager i mesh/nylon er perfekte som skittentøyskurver. Bagen klikkes enkelt på og av og skulle det havne en rød sokk blant de hvite lakenene dine, er det enkelt å åpne skittentøyskurven da den har borrelås langs hele siden.

elfa-oppbevaringsbag

Garderobestangen rykker ut

Har du ikke plass til tørkestativ eller snorer på vaskerommet, så kan en garderobestang gjøre samme nytte. Det er både praktisk og plasseffektivt. Heng opp de nyvaskede toppene og skjortene, og tørk dem på rett på kleshengeren. Da er halve jobben gjort – bare heng dem rett inn i garderoben. Og de blir lettere å stryke også!

elfa-garderobestang

Spar plass med nedfellbart tørkestativ

På et lite vaskerom teller hver centimeter. Hvis du har liten plass til klesvasken, er Elfas nedfellbare tørkestativ en god løsning. Du får plass til mye tøy på tørkestativet når det er felt opp, og når det er felt ned, tar det nesten ingen plass i det hele tatt. Du monterer enkelt tørkestativet i hengeskinnene.

Ta døren i bruk

Døren inn til vaskerommet er den perfekt oppbevaringsflate. På et lite vaskerom er det gull verdt å kunne oppbevare vaskemidler, klyper og andre småting i kurver og på kroker på døren. Du monterer vårt system med klemmefester oppe og nede på døren – ingen skruer!

elfa-vaskerom-dw

Hektet på kroker

Sett opp redskapsholdere til mopper, langkoster og større redskaper som ofte lager kaos på vaskerommet. Har du egen bøtte til moppen anbefaler vi at du setter den på en hylle under moppen så slipper du drypping og søl på gulvet. Plassen over kan du bruke til en trådhylle med kroker. Våre universalkroker hektes på tråden i hyllen og kan brukes til det du måtte ønske. Kluter, håndklær, børster kan henges her så er det lett tilgjengelig neste gang du trenger det. Det beste med krokene er at de kan hektes av og flyttes rundt og gjerne til en annen Elfa-innredning om du har mer bruk for dem der.

elfa-kroker

La vasken puste

Våre oppbevaringsbager, mesh-kurver og trådkurver har den fordelen at de puster og vasken holdes luftig, noe som er bra uansett om den er ren eller skitten. Både skittent og rent tøy bør oppbevares luftig for å unngå fuktighet og lukt.

elfa-vaskerom-kurver

Smarte kurver

Flere av våre kurver kan brukes som kleskurver, enten i et kurvstativ eller i en innredning med Décor kurvramme. Du kan jo la hvert familiemedlem ha sin egen kurv til rent tøy og gi hver enkelt få i oppgave å hente kurven sin på vaskerommet og bære den til garderoben sin? Et annet tips er å holde av én kurv i Elfa-innredningen til skittentøy, og merke den med etikett med «skittent», slik at den som skal gjøre klesvasken den uken kan hente kurven og bære den til vaskerommet.

elfa-vaskerom-kurver-2

Få fart på skittentøyet

På et stort vaskerom er det perfekt med kurvstativ på hjul, og du kan selv fylle det med kurver i ulike størrelser. Legg det rene tøyet rett fra vaskemaskinen og opp i kurvene, rull stativet med deg dit du skal henge opp klesvasken og videre til tørketrommelen. Om du vil kan den rulle helt inn i garderoben.. Gjør det samme når du tar klesvasken ned igjen. Du kan også sortere rett i kurvene. Sett etiketter på kurvene, slik at det rene tøyet alltid havner i riktig klesskap. Eller for litt fortgang når tøyet skal ryddes bort kan du sortere sokker, t-skjorter, undertøy osv. (avhengig av systemet i garderoben din) hver for seg. Eller sortér til hvert familiemedlem. Tenk gjennom hvilke rutiner dere har og hvordan jobben kan gjøres enklest mulig – her er det mye tid å spare!

elfa-vaskerom-kurvstativ

Smart oppbevaring gjør det enkelt å holde vaskerommet rent

Kombinasjonen vegghengt oppbevaring med trådhyller er rett og slett supert for å holde det rent på vaskerommet;

  • Ingen hyller som får flekker, skjolder og merker, da trådhyllene våre tåler røff bruk og er laget av stål.
  • Støv, grus og smuss drysser ned og kan enkelt støvsuges opp.
  • Med et bra system slipper du rot og kleshauger på gulvet

Klar for å lage din egen løsning? Les mer om vaskerom her

Trenger du hjelp med planlegging av vaskerommet ditt?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Garderobedesigneren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken