Snarvei til hovedinnholdet

Lag din egen lesekrok

Trenger du et sted å trekke deg tilbake med en god bok, lytte til musikk eller ta en liten power nap? Bygg en bokhylle på øvre halvdel av veggen, så holdes gulvplassen fri og du kan ha en sofa, dagseng eller et skrivebord her. Vi viser deg hvordan du bygger en klassisk Elfa-bokhylle med hengeskinner og melaminhyller. 

Slik går du frem

  • Finn bredden du vil ha på bokhyllen, bruk enten hele veggens bredde eller den bredde du ønsker. Bærelistene våre kan kappes til ønsket lengde, så her kan du få en hylle skreddersydd til ditt rom.
  • Velg høyde på hyllen. Hvis det er standard takhøyde på rundt 2,40 m kan det passe med hengeskinner på 1212 eller 1532 mm hvis du vil dekke halve veggen slik vi har gjort her.
  • Velg dybde på hyllene. 30 cm dybde med 27 cm knekter passer fint til bøker.

Og så – drill og vater er alt du trenger for å montere hyllen.

  1. Skru fast bærelisten oppe ved taket eller der du måtte ønske.
  2. Hekt hengeskinnene med passelig mellomrom på bærelisten (med bøker på hyllene anbefaler vi mellom 60 og 90 cm mellomrom)
  3. Montér melaminhyllene på knektene med små skruer. Dersom to hyller skal skjøtes er det egne beslag til dette. Her finner du monteringsanvisning for melaminhyller.
  4. Fyll opp med bøker, grønne planter, bilder og det du måtte ønske å vise frem. Her har vi laget en dagseng langs hele veggen under hyllen. Dagsengen er laget av store kasser med skuffer, ribbebunn og madrass på toppen. Så har du både nyttig oppbevaringsplass og dagsengen kan brukes som gjesteseng.

Vi har mange andre hyller også. Les mer Elfas favoritter: Hyller.

Bildegalleri

Litt inspirasjon fra Instagram

For litt ekstra inspirasjon vil vi vise deg noen av de fine Elfa-hyllene som finnes der ute. De er det perfekte stedet å vise frem dine fineste ting, lage vakre stilleben eller bare fylle med dine favorittbøker. Elfa-hyller dekker ikke til veggen slik bokhyller med sokler, bakvegger og sidevegger gjør, så har du en vakker veggfarge kommer den til sin fulle rett.

Klikk på bildene for å besøke de fine Instagram-kontoene.

HylleInsta2

HylleInsta1HylleInsta3

 

 

 

 

 

 

 

 

HylleInsta6

HylleInsta5

HylleInsta8

 

 

 

 

 

 

 

 

Du følger oss vel på Instagram? Hvis ikke – bli med til @elfabloggen!

 

Enkelte bilder kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se elfa.com for oppdatert sortiment.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken