Snarvei til hovedinnholdet
Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Anjas drøm om walk-in-garderobe

I ett år trippet Anja Johansen rundt og gledet seg til drømmeleiligheten på Oksenøya skulle stå ferdig. Et splitter nytt hjem for henne, mannen Lavrans og de to små døtrene kunne ikke bygges fort nok. Ventetiden ga imidlertid Anja god tid til å planlegge interiøret, og drømmen om walk-in-garderobe stod høyt på ønskelisten. I forbindelse med hovedsoverommet var det nemlig et teknisk rom/bod der Anja håpet å kunne lage walk-in-garderobe. Men for å virkeliggjøre drømmen krevdes to ting; grundig sortering av hennes rikholdige garderobe og litt eksperthjelp!

Anja Johansen er kjent for sin personlige blogg der hun generøst gir leserne innsyn i alt fra familielivet med to små barn, til favorittantrekk, god mat og trening.

En stor sorteringsjobb

Anja elsker klær, og garderoben hennes vil gi de fleste av oss stjerner i øynene. Men da alt skulle pakkes ned og flyttebilen var på vei, og ikke minst da alt skulle få plass i den nye garderoben, ble det klart at her måtte det sorteres med hard hånd. Heldigvis er Anja en helhjertet forkjemper for gjenbruk og hun tok oppgaven på strak arm. Hun donerte mye til Fretex, men la også ut flere plagg på salgssteder som Finn og Tise.

– I stedet for at fine klær jeg ikke bruker skal lage kaos i den nye garderoben min, er det bedre at noen andre får glede av dem. Det er både hyggelig og bærekraftig, sier hun.

Her kan du lese flere tips til hvordan du sorterer klærne dine

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Rommet som skulle bli walk-in-garderobe var blitt stappet fullt av klær og annet under innflytting. Nå skulle det tømmes og gjennomgå en aldri så liten forvandling!

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Fra teknisk rom til walk-in-garderobe

Etter grundig sortering kunne Anja lage en liste over hvilke plagg som skulle ha plass i garderoben. – Jeg har mange kjoler og sko, og disse vil jeg ha plass til. Brettede plagg som gensere og bukser oppbevarer jeg helst på hyller. Da har jeg god oversikt. Lavrans trenger hengeplass til skjorter og dresser, oppsummerer Anja.

Et rom fullt av utfordringer

Rommet som skulle bli walk-in-garderobe var ikke noen enkel oppgave å planlegge gode løsninger for. Det er i utgangspunktet et teknisk rom med to store skap, et sikringsskap og en hjemmesentral for trådløst nett. Men, med Elfa er ingenting umulig. Man må bare gruble litt!

Les også Det mørke kottet ble walk-in-garderobe

Løsningen

På grunn av relativt lav takhøyde og stort behov for hengeplass ble det festet knekter og garderobestang helt oppe ved taket. Da ble det plass til heng for Lavrans i to høyder. Gull verdt når det skal henge skjorter og dressjakker der. Null dødplass!

Døren inn til rommet er plassert helt inntil den venstre veggen slik at vi valgte hyller med 30-dybde her. Anja ville gjerne ha grå tredetaljer fra vårt Décor-sortiment på hyllene for et litt mer eksklusivt uttrykk. Ettersom hyllene ikke er så dype er det enkelt å holde klesstablene på plass, og hun har full oversikt over innholdet på hyllene.

På Anjas vegg inn til høyre gikk vi også for løsningen med knekter og garderobestang helt oppe ved taket for å frigjøre plass under kjolene til uttrekkbare skohyller. For å få maks ut plassen valgte vi en uttrekkbar skohylle også under det tekniske skapet slik at hun totalt har plass til 32 par sko! En liten Petter Smart-løsning der altså.

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

På bildet under ser du hvordan vi brukte knekter med holder for garderobestang for å få plass til heng i to høyder tross lav takhøyde.

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Selv om det er begrenset med plass fikk vi plass til 32 par sko!

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Flere med skodilla i familien som ville være med å «rydde».

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Trådhyller er luftige og gjør at du ser innholdet også på de øverste hyllene. Grå tredetaljer gir en litt mer møblert innredning, perfekt i walk-in-garderobe.

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Elfa - Walk-in-garderobe - Anja Johansen

Elfa Norge - Hilde Børresen Istre

Trenger du hjelp til planlegging av garderoben din?

Vår kundeserviceavdeling kan tegne en løsning for deg. Alt du trenger å gjøre er å måle opp rommet ditt, ta et par bilder og beskrive hva du skal oppbevare der.

Send oss en mail da vel!

Du kan også tegne din egen garderobeløsning i vårt planleggingsverktøy. Det finner du her

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken