Snarvei til hovedinnholdet
Elfas 10 beste tips for orden på vaskrommet

10 tips til orden på vaskerommet

Vaskerommet er et typisk problemområde i hjemmet. Det blir liksom aldri orden der! Det flyter av skittentøy, vaskemidler, sko og treningstøy. Strømmen av skittentøy tar aldri slutt, og det er lett å gi opp kampen for orden på vaskerommet. Men selvom det kan føles håpløst, så finnes det noen tips til et ryddig vaskerom som kan gjøre kampen mot kaoset enklere.

Her er våre beste tips til et ryddig vaskerom:

1. Lag et system

Sett deg ned i fred og ro, og gå gjennom for deg selv hva som skal oppbevares på vaskerommet ditt. Vasker du tøy jevnlig slik at haugene ikke rekker å vokse seg store, trenger du heller ikke så store kurver. Er det derimot bare i helgene du har tid, bør du ha større oppbevaringskurver, for eksempel våre bager som rommer mye. Kurvene kan for eksempel merkes med 40 grader, 60 grader, ull, finvask og treningstøy. Sortering sørger for at det er enkelt å kjøre i gang maskinen etter hvert som de ulike kurvene fylles opp.

Du kan tegne din løsning i vårt planleggingsverktøy. Der ligger ikke det vegghengte tørkestativet, men bare hold av plass til det i løsningen. Du finner de ulike variantene her.

2. Hold gulvet fritt

Det beste med vår vegghengte innredning er at den er nettopp –  hengt på veggen. Det frigjør gulvet slik at det er enkelt å holde rent og du beholder bevegelsesfriheten. Ingen kurver og baljer å snuble i mens du jobber. Lag en vegghengt innredning med det du trenger av uttrekkbare kurver i ulike størrelser, hyller og heng til tørking av klær.

3. Gi alt sin faste plass

Når du har oversikt over det som skal inn på vaskerommet, velger du produkter som passer til de ulike tingene. Vaskemidler i mindre veggkurver eller på hyller, skittentøy i meshkurver, vaskeredskaper på kroker og redskapsholdere, tøy til tørk på stativ eller garderobestang også videre.

4. La klærne puste

Mesh- og trådkurver er ypperlige i garderoben, men også til skittentøy. De sørger for lufting, slik at du unngå lukt selvom tøyet er fuktig og ligger i kurven en stund. Ettersom de ligger løst i rammen, kan du legge det rene, brettede tøyet i tilbake kurven, og bruke den til å frakte det til garderoben. Har du plass på vaskerommet kan du ha en kurv til hvert familiemedlem, slik at hver og en kan hente de rene klærne sine og legge dem tilbake i sin egen garderobe.

5. Sett av plass til tørking

Store tørkestativ tar mye gulvplass og er alltid i veien. Sett av plass i innredningen på vaskerommet til vegghengte tørkestativ som kan felles ned etter bruk. Tørker du skjorter, bluser og annet som fort blir krøllete, kan det være smart å ha en garderobestang med kleshengere i innredningen. Da kan du tørke plaggene direkte på kleshengeren, og de er enklere å stryke når de er tørre. Kanskje trenger du ikke stryke dem i det hele tatt?

Elfas 10 beste tips for orden på vaskerommet

6. Bruk døren

Ikke glem plassen på døren. På et lite vaskerom er denne plassen gull verdt. Du kan feste en oppbevaringsløsning på døren uten skruer, og få plass til vaskemidler, klyper, vaskeposer og andre småting.

7. Heng opp redskaper

Om du oppbevarer redskaper som mopp, støvsuger, langkost eller feiebrett på vaskerommet, heng det opp på veggen slik at det er enkelt å få tak i når hybelkaninene kommer snikende. Med ulike redskapsholdere slipper du å okkupere hjørner og gulvplass med redskapene dine.

8. Rullende oppbevaring

I tillegg til, eller i stedet for, en vegghengt innredning, kan et kurvstativ på hjul være nyttig på vaskerommet. Du kan velge ulike høyder og bredder, og forskjellige typer kurver i tråd og mesh. Fyll dem med sortert vask, vaskemidler eller annet du trenger lett for hånden.

9. Hold rommet rent

Treningstøy, barneklær, skitne sko og lo fra tørketrommelen; vaskerommet er offer for mye smuss og støv. Et rotete og skittent vaskerom hjelper ikke akkurat på humøret når du skal sette i gang med klesvasken. Prøv derfor å holde det rent og ryddig, så blir jobben så mye hyggeligere. Har du allerede moppen der, kan du jo ha en pakke engangskluter til den lett tilgjengelig og tørke over gulvet når du først er der. Klutene kan også brukes til å tørke av flater som hyller og brettebenk hvis du har det. Legg plastinnlegg der du oppbevarer sko, slik at du enkelt kan tørke av eller skylle bort jord og smuss fra skitne sko.

10. Fordel ansvar

Vi har vel alle kastet skittentøyet inn døren på vaskerommet og lukket den raskt igjen, lukket øynene for det kaoset som råder der inne? Sørg for å informere alle i husstanden om det nye systemet ditt slik at de vet hvor treningstøyet, ullgenseren eller sengetøyet skal legges. Merk gjerne kurvene med etiketter. Da unngår dere kaos, sparer den som skal vaske klær for kjedelig sortering, og klesvasken blir både enklere og hyggeligere.

Vil du lese mer om vaskerom kan du lese flere tips her

Elfas 10 beste tips for orden på vaskerommet

Trenger du hjelp med planlegging av vaskerommet ditt?

Det kan være vanskelig å komme i gang med planlegging av nye oppbevaringsløsninger hjemme, men det er planleggingshjelp å få!

Elfa tilbyr gratis planleggingsmøte med våre designere. Garderobedesigneren gir deg personlig hjelp med planlegging av måltilpassede oppbevaringsløsninger, uansett om det er soverom, gang, walk-in closet, garasje eller vaskerom du trenger hjelp til å innrede med smart oppbevaring. Alt skjer online, og du kan se designerens skjerm mens dere snakker sammen på telefonen. Etter oppgitte mål og ønsker foreslår designeren mulige løsninger. Du får den ferdige tegningen tilsendt på e-post og kan ta den med til valgfri forhandler for å gjennomføre kjøpet, og velge hjemlevering eller pick-up i butikken.

Book møte

Du kan også sende en e-post til vår kundeserviceavdeling. Da vil vi kontakte deg på mail og hjelpe deg videre med planleggingen.

Send oss en e-post

Hvis du vil tegne løsningen din selv, kan du gjøre det i vårt 3D-planleggingsverktøy.

Enkelte bilder kan inneholde produkter som ikke lenger er i salg. Se elfa.com for oppdatert sortiment.

Bli med i samtalen!

Det er ingen kommentarer til denne saken